Поділитись:

Стрілянина та втеча на авто: як прикордонники Волині ловили контрабандистів з медичними масками (ФОТО)

Субота, 02 травня 2020, 15:26

Учора ввечері, 1 травня, прикордонники Львівського загону отримали оперативне повідомлення про шум двигуна літального апарату типу «Дрон» на напрямку державного кордону.

Наряди від відділу «Амбуків» виїхали для перевірки інформації, пишуть у Державній прикордонній службі України.

Згодом біля одного з населених пунктів Іваничівського району Волинської області прикордонники виявили легковик «Шкода». На вимогу військовослужбовців про зупинку автомобіля, водій не відреагував та здійснивши спробу наїзду на прикордонника,  вдався до втечі.

За декілька хвилин охоронці кордону знайшли даний автомобіль у лісовому масиві. Під час спроби зупинки водій знову не виконав вимогу прикордонників про зупинку та вдруге здійснив спробу наїзду на прикордонників.

З метою зупинки легковика та враховуючи загрозу життю співробітникам Держприкордонслужби, наряд здійснив попереджувальні постріли та в напрямку коліс транспортного засобу. Після чого, вже з пробитими колесами, автомобіль вдалося зупинити.

До місця події було викликано наряд поліції та карету швидкої допомоги, адже водій отримав осколкове поранення. До приїзду швидкої, прикордонники надали правопорушнику першу медичну допомогу.

Під час опитування пасажира авта з’ясувалося, що ще до приїзду військовослужбовців, дві особи, які знаходилися в цій автівці, вийшли з неї в лісовому масиві.

За результатами пошукових заходів прикордонники виявили громадянина України з документами та встановили, що раніше цю особу вже затримували польські колеги за переміщення тютюнових виробів. Також на місті події було виявлено літальний апарат та два пакунки з товарами медичного призначення, а саме – захисні маски.

На цей час водій «Шкоди» знаходиться в лікарні. Його життю нічого не загрожує. На місці подій працюють представники ДБР та Нацполіції. Тривають слідчі заходи.

За цим фактом до поліції направлено повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ст.342 ККУ «Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб».

ЧИТАТИ ТАКОЖ:
 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
18 березня 2024
15 березня 2024
04 березня 2024
28 лютого 2024
24 лютого 2024
05 лютого 2024
02 лютого 2024
31 січня 2024