Поділитись:

На Волині реалізують проект із розвитку молочної галузі

Четвер, 14 липня 2016, 08:56
На Волині реалізують проект із розвитку молочної галузі

Рожищенський сирзавод та СОК "Благовіст" домовилися про співпрацю.

Голова кооперативу повідомив, що СОК "Благовіст" розташований на території Четвертнянської сільської ради Маневицького району. До складу кооперативу входить 35 його членів. Як розповів Олександр Махновець, проблемним питанням для СОК "Благовіст" стало те, що переробні підприємства відмовляються співпрацювати із кооперативом, адже така співпраця зобов'язує обидві сторони до підписання договору про купівлю-продаж молока, що є додатковою відповідальністю, – повідомляє прес-служба Департументу агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Своєю чергою, керівник Рожищенського сирзаводу Ігор Полторак проінформував про діяльність підприємства та зазначив, що Рожищенський сирзавод має потужності для переробки 250 тонн молока у день, проте на теренах Волинської області підприємство заготовляє понад 60 тонн молока. Сирзавод зацікавлений у заготівлі більшої кількості молока в області. Відтак, Ігор Полторак зазначив, що готовий співпрацювати із кооперативом "Благовіст", закупляти молоко та навіть згідний надати кооперативу холодильне та інше необхідне обладнання для гарантії якості молока.

Начальника управління регіонального розвитку Олександр Турик повідомив, що у разі успішного підписання договору із Рожищенським сирзаводом, члени кооперативу "Благовіст" отримають дотацію із районного бюджету в розрахунку до 1,50 гривні за 1 кілограм зданого молока. Така дотація передбачена Комплексною програмою розвитку основних галузей агропромислового комплексу району на 2016-2020 роки.

Голова райдержадміністрації Андрій Линдюк зазначив, що завдяки Комплексній програмі, кооператив отримає додаткові кошти для розвитку. Крім того, співпраця із сирзаводом стане важливим кроком для розвитку кооперативного руху в районі, а в подальшому і в області.

"Це буде революційним кроком у розвитку молочно галузі на Волині, оскільки аналогів такої співпраці в Україні не існує", – підкреслив голови адміністрації Юрій Юрченко. Обласна влада зацікавлена у підтримці місцевих виробників та надання їм преференцій, адже це запорука наповнення місцевих бюджетів та розвитку сільських територій.

У результаті зустрічі, керівник Рожищенського сирзаводу та голова СОК "Благовіст" досягли домовленостей про співпрацю. Підписання договору продажу-купівлі молока відбудеться після зборів кооперативу та обговорення усіх деталей співпраці.

Надрукувати
мітки:
коментарів