Поділитись:

Лише 9% українців хочуть, аби їхні діти стали вчителями

Середа, 29 квітня 2020, 19:31

Більшість українців не хотіли б, щоб їхня дитина стала вчителем.

Про це йдеться у результатах опитування дослідницької компанії Kantar, що проведено на замовлення «Освіторії», – пише Освіта.ua. 

У ході опитуванням було досліджено думку 1 000 респондентів з усіх регіонів віком від 18 до 55 років, які представляють міське населення України, що користується інтернетом.

Результати опитування свідчать про те, що більшість опитаних не хотіли б, щоб їхня дитина стала вчителем. На це запитання 49,9 % опитаних відповіли «ні», і лише 9,4% відповіли «так».

Разом з тим в «Освіторії» зазначають, що, згідно з дослідженнями Varkey Foundation та OECD, в освітніх супердержавах рейтинг вчительської професії навпаки високий.

Наприклад, у Канаді 36 % батьків заохочують своїх дітей ставати вчителями, а серед держав, де педагоги найбільше відчувають, що їх цінують, – Сінгапур, Фінляндія, Нова Зеландія та Канада.

Цього року 83,2 % українців визнали, що вчителі важливі, – і це на 3 % менше, ніж торік.

Натомість зросла частка респондентів, які відзначили, що українське суспільство мало цінує своїх педагогів: 38,7 % проти 26,7 % минулого року. Цікаво, що на відміну від юнацтва, респонденти віком 30-40 років набагато частіше відповідають, що вчительська праця таки цінується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів