Поділитись:

Лесин ясен у Луцьку серйозно похилився: до порятунку залучають спеціалістів (фото)

Вівторок, 28 квітня 2020, 12:40
Лесин ясен у Луцьку серйозно похилився: до порятунку залучають спеціалістів (фото)

Лесин ясен – дерево, яке росте біля Луцького замку і якому більше 200 років. Воно є ботанічною пам'яткою природи місцевого значення.

Нещодавно дерево серйозно похилилося і може впасти. Під час огляду на ньому виявили тріщини та пустоти. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив радник міського голови Ігор Поліщук. 

"Разом з екологами та спеціалістами вирішили оперативно дослідити шляхи вирішення аналогічних випадків, які є в Україні та за кордоном, і залучити відповідних спеціалістів, біологів та науковців для того, щоб зберегти частинку історії нашого міста та ботанічну пам'ятку природи", – зазначив він.

 

Лесин ясен у Луцьку серйозно похилився: до порятунку залучають спеціалістів (фото)Лесин ясен у Луцьку серйозно похилився: до порятунку залучають спеціалістів (фото)Лесин ясен у Луцьку серйозно похилився: до порятунку залучають спеціалістів (фото)Лесин ясен у Луцьку серйозно похилився: до порятунку залучають спеціалістів (фото) 

Довідково: 

Лесин ясен – ботанічна пам'ятка природи місцевого значення в Україні. Розташована в межах міста Луцька на вулиці Кафедральній, поруч з Луцьким замком.

Площа – 0,01 га. Статус надано 1972 року. Перебуває у віданні міського КП "Зелене господарство". Статус надано задля збереження одного екземпляра ясена віком понад 200 років. Ясен росте біля будинку, де мешкала видатна українська поетеса Леся Українка, тому названий на її честь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024