Поділитись:

Науковці розрахували точні дати закінчення пандемії COVID-19

Вівторок, 28 квітня 2020, 14:34

Фахівці Сінгапурського університету технологій та дизайну (SUTD) на основі аналізу статистичних даних спрогнозували закінчення епідемії коронавірусної інфекції в Україні та інших країнах.

Про це повідомляє 24 телеканал. 

Відповідно до їхнього зсвіту, до 18 травня ситуація з поширенням вірусу в Україні покращиться на 97 % у порівнянні з піком, до 28 травня – на 99 %, а остаточно пандемія завершиться 7 липня. Водночас "переломний момент", на думку фахівців із Сінгапуру, в Україні вже настав – це сталося 21 квітня. Для складання свого прогнозу дослідники з SUTD вивчили дані зі 131 країни та використовували математичну модель поширення коронавірусної інфекції, яка враховує динаміку як заражених, так і тих, хто одужав. 

Також аналітики повідомили, що в США спалах коронавірусу завершиться 5 вересня, Великобританії – 20 серпня, Німеччині – 5 серпня, у Франції – 8 серпня, в Італії – 30 серпня і в Росії – 19 серпня.

Якщо брати середні цифри по світу, то пандемія завершиться 20 жовтня.

Найдовше епідемія буде тривати у Бахрейні – до 6 квітня 2021 року.

Однак автори дослідження зазначають, що до будь-яких прогнозів слід ставитися з обережністю і попереджають про небезпеку "надмірного оптимізму".

Зазначимо, що уряд прогнозує пік пандемії в Україні на 3-8 травня. 12 травня Україна готується до першого етапу виходу з карантину. Однак, якщо послаблення обмежень призведе до нового спалаху коронавірусу, то їх знову посилять. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів