Поділитись:

До Луцька приїхали перші індивідуальні теплові пункти для багатоповерхівок

Вівторок, 28 квітня 2020, 12:02

До Луцька прибула перша партія індивідуальних теплових пунктів для використання у багатоквартирних будинках. Їх встановлення розпочнеться наступного тижня.

Про це у своєму Фейсбук написав перший заступник міського голови Григорій Недопад.

В яких саме багатоповерхівках буде обладнано ІТП, повідомлять пізніше. Відомо, що 254 індивідуальних теплових пункти (ІТП) встановлять у житлових будинках Луцька, переважно у 33-му і 40-му районах. На реалізацію цього проекту вдалося залучити грантові кошти Фонду східного партнерства з енергоефективності та екології (E5P). Для мешканців багатоквартирних будинків встановлення ІТП буде безоплатним.

Серед переваг ІТП – суттєва економія на опаленні, можливість регулювання обігріву, його посилення в холодну пору і послаблення при потеплінні. Після встановлення ІТП загальне зниження споживання тепла становить від 15% до 73%. Індивідуальні теплові пункти дозволяють економічно і, головне, раціонально використовувати енергоресурси.

Проєкт модернізації централізованого теплопостачання м. Луцька здійснюється у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку (EBRD) – кредитора даного Проєкту та розпорядника коштів Фонду східного партнерства з енергоефективності та екології (E5P), Фонду чистих технологій (CTF) та Шведського агентства з міжнародного розвитку Уряду Швеції (SIDA), останнє з яких фондує роботу консультантів Проєкту з корпоративного розвитку EGIS International, Французька республіка та технічного консультанта RAMBOLL A/S, королівство Данія. Гарантом виконання Проєкту є Луцька міська рада. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів