Поділитись:

Кім Чен Ин 2 тижні не з'являється на публіці. ЗМІ підозрюють смерть

Неділя, 26 квітня 2020, 14:00
Кім Чен Ин 2 тижні не з'являється на публіці. ЗМІ підозрюють смерть

Востаннє на публіці лідера Північної Кореї Кім Чен Ина бачили 11 квітня. Протягом останнього тижня з'явилося кілька повідомлень про серйозні проблеми зі здоров'ям і навіть смерть північнокорейського диктатора.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин у ніч на 25 квітня нібито помер від ускладнень після перенесеної операції на серці. Про це написало кілька таблоїдів (зокрема, американський The New York Post, а також британська The Daily Mail і Express) із посиланням на публікації в китайській соціальній мережі Weibo, – пише «Гордон».

Першоджерелом інформації про смерть Кім Чен Ина стало повідомлення заступниці директора гонконгського телемовника HKSTV Шицзянь Синцзоу у соцмережі Weibo (жінка стверджує, що є племінницею міністра закордонних справ Китаю). З посиланням на «дуже солідне джерело» вона написала, що лідер КНДР помер. Скріншоти її повідомлень опублікувало видання International Business Times.

Як зазначають західні видання, це повідомлення стрімко поширюється в китайській соцмережі.

Крім того, журналіст японського тижневика Shukan Gendai Дайсуке Кондо, посилаючись на інформацію, отриману від китайського медика, написав, що Кім Чен Ин зараз перебуває «у вегетативному стані». За даними співрозмовника Кондо, на початку місяця у північнокорейського диктатора стався серцевий напад. Лікарі, які стежать за станом здоров'я Кім Чен Ина, звернулися по допомогу до Китаю, але, розуміючи, що китайські медики не встигнуть приїхати вчасно, вирішили провести операцію зі стентування самостійно.

Джерело журналіста стверджує, що операцію проводив хірург, який проходив стажування в Китаї, однак через хвилювання і проблеми із зайвою вагою в Кім Чен Ина втручання затягнулося, внаслідок чого лідер КНДР упав у кому.

Побічно цю теорію підтверджує інформація агентства Reuters, опублікована в ніч на 25 квітня. Співрозмовники видання заявили, що у КНДР вирушила група китайських лікарів для консультацій про стан здоров'я Ина. Жодних деталей про стан здоров'я лідера Північної Кореї співрозмовники агентства не наводять.

Перші повідомлення про серйозні проблеми зі здоров'ям Кім Чен Ина з'явилися 21 квітня. Телеканал CNN повідомив, що лідер КНДР переніс операцію на серці і його життя у серйозній небезпеці. Водночас південнокорейське видання Daily NK писало, що життю Ина після операції нічого не загрожує.

Як зазначає Reuters, у 2014 році Кім Чен Ин зник із публічної сфери на місяць – після його повернення було помітно, що він кульгає.

Агентство пише, що значущості чуткам про серйозні проблеми зі здоров'ям Ина надає сімейна схильність до серцево-судинних захворювань (дід нинішнього лідера КНДР Кім Ір Сен помер у 1994 році від серцевого нападу, його батько Кім Чен Ір через ту ж причину помер у 2011-му). Також викликає запитання той факт, що Ин уперше за час правління не був присутнім на святкуваннях із нагоди дня народження діда.

Офіційні органи влади Північної Кореї чуток про проблеми зі здоров'ям або смерть Ина не коментували.

Однак державне радіо КНДР заявило про активну діяльність лідера країни Кім Чен Ина. Про це повідомляє південнокорейської агентство Yonhap. У заяві говориться про те, що "товариш Кім Чен Ин передав подяку робітникам і співробітникам, які від щирого серця допомагають створювати місто Самчжіен». При цьому, в якій саме формі була передана подяка, а не уточнюється.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів