Поділитись:

Лучанка збільшила площу квартири без погодження співвласників будинку

Середа, 13 липня 2016, 14:02
Лучанка збільшила площу квартири без погодження співвласників будинку

Лучанка під час реконструкції квартири збільшила її площу завдяки приміщенню, яке було колись офісом голови кооперативу будинку.

Олена Сокольська готова компенсувати членам кооперативу (співвласникам будинку) кошти за зайняту площу. Про це вона сказала 13 липня під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження.

На комісію надійшла скарга від Володимира Ковальчука, який проживає у будинку на проспекті Відродження, 20, в якому, власне, пані Сокольська і проводила реконструкцію квартири. Він запевняє, що жінка незаконно зайняла площу, яка колись слугувала "колясочною", а потім – офісом для голови їхнього кооперативу.

Натомість Олена Сокольська розповіла, що квартира у цьому будинку їй дісталась від батька, який є членом кооперативу. Вони збирали підписи сусідів і взяли дозволи начальника ЖЕКу. На основі цього документа й була здійснена реконструкція колишньої "колясочної".

"Три роки відбувалась реконструкція, й жоден із сусідів не підійшов і не висловив зауважень. Ми готові сплатити кооперативу за ту "колясочну", – сказала олена Сокольська.

Проте одна із співвласників цього будинку зауважила, що на тій площі, який зайняла Олена, раніше був офіс голови кооперативу. До того ж мешканцям доводиться постійно платити за частку того приміщення.

Голова ОСББ Костянтин Петрочук сказав, що Олену ввели в оману, коли говорили їй, що кількість підписів зібраних у мешканців під'їзду достатня, оскільки для дозволу робити реконструкцію, зайнявши ту площу, їй потрібно було погодження усіх співвласників будинку.

Державний реєстратор Валерій Корнелюк сказав, що від Сокольської в ЦНАП надходила заява щодо реєстрації нерухомого майна на більшу площу, аніж в неї була раніш. Підтверджень, звідки взялась додаткова площа, не було. Тому реєстратори дали їй тридцять днів на отримання погодження від всіх співвласників будинку

"У реєстрації не відмовлено, а зупинено до моменту, коли будуть подані всі документи," – сказав Валерій Корнелюк.

"Реєстратор цілком законно вимагав від вас погодження від всіх співвласників. Тут вас підвели і дали незаконну пораду," – сказав депутат Луцькради Андрій Козюра.

Комісія порадила жінці домовитись із об'єднанням співвласників про виплату їм компенсації або ж взяти цю частину зайнятого приміщення в оренду.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
09:10
17 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
11 квітня 2024
09 квітня 2024