Поділитись:

Стати донором крові – врятувати комусь життя: де та коли у Луцьку можна здати кров

Неділя, 26 квітня 2020, 06:50
Стати донором крові – врятувати комусь життя: де та коли у Луцьку можна здати кров

В Україні виник дефіцит донорської крові. Про це заявив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.


«В Україні склалася вкрай негативна ситуація із запасами донорської крові. Через цей дефіцит у зоні ризику опинилися всі наші громадяни, які вимагають ургентного термінового хірургічного втручання. Зараз ці запаси знизилися зокрема у в 2–4 рази в Україні. Ми вважаємо, що ця ситуація недопустима», – сказав міністр.


У Волинській області заготівлю крові здійснює комунальне підприємство «Волинський обласний центр служби крові» Волинської обласної ради. І хоча на сьогодні підприємство має достатній запас компонентів крові і він поки не зменшується, однак, ситуація змінюється щодня і дефіцит донорської крові може виникнути у будь-який час. У свою чергу нестача крові може комусь коштувати життя, – повідомили в управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської облдержадміністрації.

Долучитися до учасників добровільного безоплатного донорства крові – справа життєво важлива та благородна.

Лише усвідомивши важливість добровільного донорства, спільними зусиллями ми зможемо забезпечити достатню кількість запасів крові та її компонентів як в області, так і в Україні, – Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації 

Повідомляємо, що у Волинській області здати кров можна у Волинському обласному центрі служби крові щодня з 9.00 до 13.00, окрім суботи та неділі, за адресою: м.Луцьк, проспект Волі, 47. Телефон для довідок: (0332) 720 063.
Проте, варто пам’ятати про умови здачі крові та про те, що існують абсолютні і тимчасові протипоказання для донорства крові та її компонентів.

Абсолютні протипоказання щодо донорства крові та її компонентів визначені в розділі 1 Додатку 3 до Порядку медичного обстеження донорів крові та (або) її компонентів за посиланням https://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0896-05.

Тимчасові протипоказання щодо донорства крові та її компонентів визначені в розділі 2 Додатку 3 до Порядку медичного обстеження донорів крові та (або) її компонентів за посиланням https://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0896-05.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів