Поділитись:

"Можливо, на карантині люди почнуть цінувати свою природню красу", – луцький перукар-стиліст

Субота, 25 квітня 2020, 16:30
«Можливо, на карантині люди почнуть цінувати свою природню красу», – луцький перукар-стиліст

У сучасному світі величезним попитом користуються послуги перукарів. Ця професія по праву стала престижною.

І сьогодні, 25 квітня, – День перукаря або День вдячності перукареві. І хто що б не казав, проте під час пандемії коронавірусної хвороби усі, як ніколи, усвідомили важливість цієї професії.

Тож ІА «Конкурент» напередодні професійного свята поспілкувався з луцьким перукарем-стилістом Beauty Studio «Оліферчук» Андрієм Оліферчуком. Майстер розповів про те, як став перукарем, про амбітні побажання лучан та зізнався, чи багато лучан хотіли б зробити зачіски під час карантину.

Андрій ОліферчукАндрій Оліферчук

– Скільки років ви працюєте і де розташований ваш салон?

– У професії я вже близько 13 років. Beauty Studio знаходиться на проспекті Молоді. Ми зараз розширилися, переїхали у новий салон, стала більшою наша команда. Разом з тим на базі салону ми відкрили академію з навчання перукарів. До початку карантину двічі на тиждень проводили заняття. До нас приїжджали вчитися з Луцька та області.

– Андрію, чому ви обрали перукарську справу?

– Усе доволі просто: мені не подобалося, як мене стригли, і я вирішив навчитися робити це сам. Я вчився в університеті і паралельно пішов на курси перукаря. Після цього я почав одразу працювати.

– Особисто ви працюєте з чоловіками чи жінками?

– Я займаюся чоловічими і жіночими стрижками.

– У місті чимало конкурентів. Що робите для того, аби клієнт повернувся?

– Ми намагаємося надати максимально якісний сервіс. Це те, як ми людину зустрічаємо, як з нею проводимо час і як ми до неї ставимося. Чай, кава, наприклад. Ми намагаємося завжди подзвонити клієнту і нагадати, що у нього запис. Тобто максимально намагаємося зробити так, аби людина почувалася у нас в студії, як удома.

– У вас були невдалі зачіски? Як виходили із ситуації?

– Для того, щоб таке не траплялося, ми завжди працюємо над собою. І намагаємося максимально почути побажання людини, адже люди приходять різні. Тобто ми маємо чітко розуміти те, що клієнт хоче побачити у кінцевому результаті.

«Можливо, на карантині люди почнуть цінувати свою природню красу», – луцький перукар-стиліст

– Яка найбожевільніша зачіска чи стрижка, яку вам доводилось робити клієнту?

– Насправді досить часто до нас приходять клієнти, які хочуть кардинально себе змінити. Тому що довіряють мені або моїй команді. Часто приходять жінки з довгим волоссям і кажуть, що готові зробити стрижку максимально короткою. Ми якось брали участь у чемпіонаті України в Києві і готували образ: хлопцеві зробили повністю біле волосся. Він був у білому одязі. Ми, правда, тоді зайняли 5 місце по Україні, але наша модель була дуже яскрава.

– Андрію, ви відмовляєте клієнтів від того чи іншого рішення? Приміром, коли розумієте, що така стрижка чи колір волосся йому не пасуватимуть.

– Так, ми часто рекомендуємо щось від себе, якщо бачимо, що людині це не пасуватиме. Аргументуємо це своїми професійними знаннями. Проте, якщо людина наполягає, то ми, звичайно, виконуємо її побажання.

– Чи бувають ідеальні зачіски?

– Звичайно, бувають. Найголовніше, щоб у створеному образі людина почувала себе комфортно. Якщо почуває себе саме так, то це і є ідеальна зачіска.

 – Яким зачіскам надають перевагу лучанки? Чи не вважаєте ви їх одноманітними?

– Мушу визнати, що є невелика одноманітність. Вона виникає тому, що люди переживають про те, що про них скажуть оточуючі. Молодь зараз більш креативна. Вона робить дуже сміливі короткі зачіски та незвичайне фарбування. Я думаю, що наші лучанки з часом також стануть більш креативними.

– Чи правда, що з жінками працювати важче, адже часто вони й самі не знають, що хочуть?

– Погоджуся, що жінки досить часто не знають, що хочуть. Проте мені як чоловікові досить легко з ними працювати.

– Знаю, що ваш салон проводить благодійні акції. Розкажіть про це детальніше.

– Благодійні акції ми проводили тричі. Ми намагаємося їздити у дитячі притулки і працювати з дітками. Двічі ми їздили у будинок малюка в Луцьку, робили діткам стильні і гарні зачіски. Намагалися розважити їх та подарувати трішки радості. Також були один раз у рожищенському притулку, там працювали зі старшими дітьми. Так ми ще й намагаємося своїм прикладом показати нашим колегам-перукарям, що можна робити такі справи.

– А зізнайтеся, Андрію, чи багато лучан під час карантину телефонують з проханням підстригти чи пофарбувати волосся?

– Насправді нелегкий зараз період для індустрії краси, тому що нам довелося зачинитися. Так, дійсно, дуже багато людей звертаються, бо усі звикли мати гарний вигляд. Телефонних дзвінків дуже багато. Намагаємося заспокоїти, нагадати, що це все скоро закінчиться. Інколи даємо рекомендації, як можна в домашніх умовах виглядати гарно. Проте вважаю, що люди, можливо, почнуть навіть більше цінувати свою природню красу.

– Після закінчення карантину, думаю, буде дуже багато клієнтів.

– Так, 100 %.

– А хто, до речі, підстригає вас?

– Винятково мої колеги. Ми обслуговуємося один в одного. Разом з тим, коли мене стрижуть майстри, я, можливо, частково перевіряю їхні вміння. Свого роду такий собі екзамен для кожного майстра.

– А яке ваше хобі, окрім роботи?

– Більшу частину часу забирає робота. Весь інший час намагаюся приділяти увагу своїм двом синочкам і дружині. Ми максимально продуктивно проводимо час разом.

– Як ви зазвичай святкували День перукаря?

– День перукаря – завжди на роботі, працюючи з клієнтами, і максимально на позитиві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів