Поділитись:

У Ковелі зупинили бус, забитий сигаретами (фото, відео)

Субота, 25 квітня 2020, 12:52
У Ковелі зупинили бус, забитий сигаретами (фото, відео)

На Волині зупинили автомобіль, завантажений сигаретами з білоруськими акцизними марками. Походження вантажу водій пояснити не зміг.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Автомобіль Citroen зупинила у місті Ковель спільна група прикордонників зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань та патрульної поліції. Водій, громадяни України, перевозив 6 ящиків (3000 пачок) сигарет. На пачках з тютюновими виробами були білоруські акцизні марки. Звідки взялися сигарети, водій відповісти не зміг.

Згідно з вимогами статті 226 Податкового Кодексу України, за зберігання чи транспортування тютюнових виробів без українських марок акцизного збору передбачений штраф у розмірі до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та конфіскація товару.

Перевірка автомобіля з сигаретами була реакцією на оперативну інформацію офіцерів Луцького прикордонного загону. Заходи проходили у рамках кримінального провадження, розпочатого за статтями 199 та 204 Кримінального Кодексу України (підробку акцизних марок та незаконні операції з підакцизними товарами). Кримінальне провадження розпочато також за повідомленням прикордонників і проводиться під процесуальним керівництвом Ковельської місцевої прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів