Поділитись:

У МОЗ розповіли про призов до армії під час епідемії

П'ятниця, 24 квітня 2020, 12:45
У МОЗ розповіли про призов до армії під час епідемії

Українських призовників допускатимуть до лав Збройних Сил лише після того, як вони пройдуть обсервацію і отримають підтвердження, що точно не хворіють на COVID-19.

Про це сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі ток-шоу "Право на владу", – пише Українська правда.

"Усі заходи, які вживаються сьогодні Міністерством оборони, зокрема для призову, вони прораховують ризики.І допускатимуться люди до місць служіння, місць несення варти тільки після того, як вони пройдуть обсервацію і матимуть чітке підтвердження того, що вони не можуть занести збудник коронавірусної хвороби в місця дислокації Збройних Сил", – зазначив Ляшко.

Ляшко зазначив, що у МОЗ щодня на нарадах із силовими структурами України, зокрема, з Міноборони обговорюють рішення щодо протидії коронавірусу.

Він нагадав, що в період епідемії, якої у світі ще не було, основне завдання – це зберегти, в тому числі, боєздатність армії.

Передісторія: 

  • У березні президент Володимир Зеленський переніс на місяць вперед весняний призов до Збройних сил.
  • У Генштабі заявили, що через режим надзвичайної ситуації, запроваджений по всій Україні, військовослужбовці пройдуть двотижневий карантин перед відправленням до зони проведення Операції об'єднаних сил.
  • 8 квітня міністр оборони Андрій Таран заявив, що військовослужбовці-строковики, які відслужили встановлені терміни, будуть звільнені в запас вчасно, карантин на цьому не позначиться.
  • Кабінет міністрів 15 квітня прийняв рішення про відтермінування призову на строкову службу в армії із квітня-червня на травень-липень 2020 року. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів