Поділитись:

"Більше страху, аніж хвороби", – 70-річний волинянин розповів, як поборов коронавірус

П'ятниця, 24 квітня 2020, 09:00
«Більше страху, аніж хвороби», – 70-річний волинянин розповів, як поборов коронавірус

фото ілюстративне 

70-річний Віктор – колишній шахтар. Був серед перших, в кого у Нововолинську виявили коронавірус, а вже 22-го квітня повторний ПЛР-аналіз показав, що чоловік вилікувався.

Про це пише БУГ. 

Чоловік сьогодні ще в Нововолинській лікарні, а саме в інфекційному відділенні. Лежить тут разом з «напарником» з шахтарського міста, який також був інфікований коронавірусом. Повторний ПЛР-тест і у нього хвороби не виявив.

Віктор розповідає, що хвороби майже не відчував, незважаючи на те, що в нього цукровий діабет. Проте зазвичай, ті, хто має подібні супутні захворювання, переносять коронавірус дуже важко. Найвища температура, яка була – 37,3 градуси. Але і вона протрималася кілька днів.

У житті в лікарні майже не лежав, розповідає Віктор. На грип і ГРВІ, бувало, хворів, проте на здоров’я не жалівся. Свій імунітет та легкий перебіг хвороби пояснює стійкою нервовою системою, адже старався не брати все «близько до серця», а також позитивним мисленням.

“Ми з товаришами відпочивали в санаторії “Червона калина” Рівненської області. 1-го квітня його закрили, не добули там 8 днів. За нами приїхав син чоловіка, того, який також мав коронавірус і вже помер. Син працює на “швидкій”, він був хворий і виходить нас заразив.

Коронавірус виявили в мого напраника, з яким лежимо зараз в інфекції, в окремій палаті. Ще в одного, з яким відпочивали в санаторії, не виявилося симптомів і він був на самоізоляції у власному будинку”, – говорить Віктор.

Чоловік зазначає, що в лікарні робили все, що треба, і безплатно. Ставили крапельниці, в основному лікували антибіотиками.

Аналізи, мазки з горла брали в чоловіка кілька разів, відправляли їх у Луцьк. Перший результат був позитивний, днями прийшов негативний і 22-го квітня взяли ще один. Після контрольних результатів ПЛР у Віктора та його родичів, у яких також їх відібрали, чоловіка відпустять додому.

“Хворобу ні я, ні напарник, майже не відчували. Я навіть не кашляв. Маю цукровий діабет, цукор навпаки понизився. 5 днів як мені відмінили анбіотики. В 72-річного товариша температура довше трималася. І він має силікоз, то було відкашлювання”, – розповідає чоловік.

Зі слів чоловіка, сусіди реагували позитивно. Родичі і сусіди приносять продукти і залишають під дверима. Прийшлося собаку віддати друзям, адже треба комусь її вигулювати. Великдень довелося святкувати в лікарні, родичі передавали паску та м’ясо.

“Як повернуся додому перше, що хочу, – прийняти ванну, забрати собаку, та й кіт вдома сумує, – говорить Віктор, – Більше страху, аніж тієї хвороби. Я її не відчував. У нас забрали одежу для дезінфікування і якщо все нормально, аналізи наші і родичів негативні прийдуть, то поїдемо додому”.

Відтак пан Віктор радить не нехтувати карантинними заходами, але і не боятися надто коронавірусу, не переживати і не панікувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
08:30
24 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024