Поділитись:

У школі Луцька встановили відеокамери

Четвер, 23 квітня 2020, 17:50

Проєкт зі встановлення системи відеоспостереження у Луцькому НВК № 26, на який з бюджету міста передбачено 250 тисяч гривень, реалізували у квітні. Відтепер більшу частину території закладу та прилеглої території, охоплюють встановлені відеокамери.

Про це повідомляє Інформаційне агенство "Волинські новини". 

Нагадаємо, восени 2019 року, у Луцьку відбувалося голосування за проєкти громадського бюджету міста. Серед переможців – два проекти НВК № 26. Перший має назву «Безпечний НВК № 26» і передбачає встановлення 17 камер відеонагляду на території школи та всередині шкільного приміщення. Також в проекті були передбачені кошти на монтаж і комплектацію системи: мережеві кабелі, кріплення, жорсткий накопичувач та ін. Загальний бюджет проєкту – 250 тисяч гривень.

Згідно з проєктом, зокрема, встановили камери відеонагляду на двох входах та в коридорах закладу. Таким чином адміністрація закладу матиме змогу контролювати осіб, які відвідують НВК, а також ситуацію у школі. А інформація про наявність системи відеоспостереження, на думку авторів, слугуватиме профілактикою від неправомірних дій.

Як стало відомо, у квітні 2020 року систему відеонагляду вже встановили і дирекція подякувала усім за тих, хто підтримав проєкт під час голосування.

«Шановні батьки, працівники закладу та учні! Щиро дякую вам за підтримку восени 2019 року наших проєктів у конкурсі громадських ініціатив. У квітні закінчено реалізацію першого проєкту зі встановлення системи відеонагляду, яка охоплює більшу частину закладу та прилеглої території. Очікуємо початку робіт за другим проєктом. Щиро дякую за підтримку ініціатив з розвитку нашого навчального закладу та надіємося на подальшу допомогу у голосуваннях за проєкти», - йдеться в повідомленні директора.

Другий проєкт, який буде реалізований у школі – «Створення зони відпочинку учнів молодших класів у НВК № 26». Ним передбачається провести роботи з облаштування холів та коридорів.

Зокрема, йдеться про оформлення стін, які б стали і фотозонами, і місцем для представлення учнівських проєктів, і покращували настрій учням. Передбачено також створення на території НВК осередку гри, відпочинку, дитячої бібліотеки, зон для проведення наукових пікніків.

Довідково:

«Бюджет участі», або так званий «громадський бюджет» – це інструмент, за допомогою якого будь-який лучанин міг реалізувати свою ідею для покращення міста вартістю до 250 тис. грн. Загальний бюджет конкурсу у 2019 році становив три мільйони гривень. До участі у конкурсі було подано 46 проєктів. За результатами засідання комісії та оцінки проєктів структурними підрозділами міської ради до голосування було допущено 33, з яких перемогли 13.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів