Поділитись:

В Україні можлива друга хвиля захворюваності на коронавірус, – епідеміолог

Четвер, 23 квітня 2020, 12:02
В Україні можлива друга хвиля захворюваності на коронавірус, – епідеміолог

В Україні можлива і друга, і третя хвиля захворюваності на коронавірус. Все залежить від того, якими будуть дії влади та наскільки інтенсивно взаємодіятимуть між собою люди.

Це розповіла 22 квітня під час вебінару «COVID-19 і закони епідеміології. Погляд професіонала» провідний епідеміолог України, до якої прислухаються чиновники та міністерства, доктор медичних наук, професор Тетяна Чумаченко.

«Все залежатиме від того, яких заходів вживатиме влада. Говорити про те, що властивість вірусу – викликати захворювання взимку, а не влітку – це неправильно. Адже чим вища інтенсивність спілкування при респіраторних інфекціях, тим вищою буде захворюваність. Нині в нашій країні карантин, всі максимально роз’єднані і захворюваність грипом пішла на спад. Тому, звичайно, якщо ми почнемо інтенсивно спілкуватися, то в нас буде і грип, і COVID-19», – прокоментувала Тетяна Чумаченко.

Також вона додала, що другої хвилі захворюваності не буде, якщо люди навчаться жити в масках і респіраторах в громадських місцях та дотримуватимуться дистанційного режиму.

«Другу хвилю можна очікувати вже влітку, коли от зараз відмінять карантин, усі вийдуть і почнуть вечірки влаштовувати, ходити в нічні клуби і так далі», – озвучила доктор медичних наук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів