Поділитись:

На Волині ФОПи збільшили сплату єдиного податку

Четвер, 23 квітня 2020, 15:50
На Волині ФОПи збільшили сплату єдиного податку

Суб’єкти малого підприємництва Волині, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, щорічно збільшують відрахування до бюджету. Перший квартал 2020 року теж демонструє позитивну динаміку у сплаті єдиного податку, зокрема підприємцями - фізичними особами.

За підсумками січня-березня 2020 року підприємці - фізичні особи спрощеної системи оподаткування сплатили до місцевих бюджетів Волині на 19,1 відсотка більше єдиного податку. Сума, що отримана громадами від таких платників, перевищує 129 мільйонів гривень, – повідомили в ГУ ДПС на Волині. 

«Щоб полегшити умови діяльності для малого бізнесу держава законодавчо підтримала найбільш вразливих її представників. Насамперед, це мораторій на перевірки бізнесу Державною податковою службою до 31 травня, по-друге, це скасування ЄСВ для ФОПів, по-третє, це відтермінування строків подання звітності, скасування штрафів і пені по всіх
видах платежів, окрім ПДВ, акцизу та рентної плати. Тобто на період карантину саме фізичні особи-підприємці матимуть суттєво менші фінансові зобов’язання перед державою», – розповіла в прямому ефірі програми «Тема дня» Українського радіо Луцьк завідувач сектору комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

Посадовець підкреслила, що податкова служба дотримується вимог закону та в межах повноважень продовжує надавати адміністративні послуги для платників податків.

Нагадаємо: відповідно до внесених змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19) тимчасово за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року звільняються від нарахування та сплати єдиного внеску «за себе» фізичні особи – підприємці, зокрема ті, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, члени фермерських господарств та особи, які займаються незалежною професійною діяльністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів