Поділитись:

Чи буде в людей, які перехворіли на COVID-19, імунітет до вірусу: відповідь епідеміолога

Четвер, 23 квітня 2020, 15:02

Питання отримання імунітету від коронавірусу у людей, які ним перехворіли, нині лишається відкритим, адже нині не відомо, наскільки вірус є мутаційним.

Це розповіла 22 квітня під час вебінару «COVID-19 і закони епідеміології. Погляд професіонала» провідний епідеміолог України, до якої прислухаються чиновники та міністерства, доктор медичних наук, професор Тетяна Чумаченко.

«Не відомо, наскільки вірус є мутаційним, наскільки швидко змінюється саме в тих генах, які відповідають за імунітет. Якщо враховувати загальні біологічні підходи, то специфічний імунітет має виробитися до того типу вірусу, з яким зустрілася конкретна людина. А от наскільки будуть різні типи – ми не знаємо», – зауважила Тетяна Чумаченко.

З її слів, поки пройшло небагато часу для того, щоб оцінити якої тривалості буде імунітет.

«Ви знаєте, що грипом людина може хворіти багато разів і це не тому, що імунітет нестійкий. До конкретного типу імунітет стійкий. До прикладу про грип С мало хто чув. А є ж А, В, С. В основному на слуху А, а інколи В. Все тому, що С не такий змінний – в дитинстві перехворіли і все», – навела приклад епідеміолог.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів