Поділитись:

Усі цвинтарі в Луцьку закриють на вихідні

Середа, 22 квітня 2020, 16:45
Усі цвинтарі в Луцьку закриють на вихідні

У Луцьку на Провідну неділю будуть закриті міські цвинтарі.

Про це 22 квітня під час чергового засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки повідомив перший заступник міського голови Григорій Недопад. Такі заходи будуть вжиті у зв’язку із постановою заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, – інформує Луцькрада. 

Територія кладовищ буде закритою впродовж суботи-неділі, аби не допустити порушення правил карантину та скупчення вірян під час Проводів.

Окрім того, члени комісії ознайомилися із епідеміологічною ситуацією в Луцьку на 22 квітня. Повідомляється, що протягом останньої доби у Волинській області було зафіксовано всього 176 випадків захворювання на COVID-19. Також продовжується перевірка та обстеження контактних осіб. Упродовж доби сімейними лікарями було зареєстровано 209 випадків захворювання на ГРВІ та грип: 128 – у дітей, 81 – у дорослих; виявлено 1 випадок захворювання пневмонією.

Своєю чергою підприємства житлово-комунального господарства продовжують дезінфекцію багатоквартирних будинків. Починаючи з Великодня було оброблено 494 будинки та 1061 під’їзд. Не залишаються поза увагою працівників також і міські дороги. На сьогодні спецтехніка проходить близько 90 кілометрів доріг.

Ще одним із аспектів протиепідемічних заходів у Луцьку є контроль цін Волинським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України. Повідомляється, що під контролем перебувають не лише продуктові торговельні мережі, як-от “Сільпо”, “Наш Край”, “Салют”, “7/23”, “Там-Там”, “ПАККО”, а також аптечні – “Волиньфармпостач”, “Волиньфарм”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів