Поділитись:

На Волині 23 квітня – День жалоби

Середа, 22 квітня 2020, 15:00

23 квітня у Волинській області – День жалоби за загиблим в ООС волинянином.

Про це повідомили у відділі інформаційної політикти ОДА. 

20 квітня цього року в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил загинув волинянин, житель Любомльського району, командир 2-ї механізованого взводу 7-ї механізованої роти лейтенант Андрій Шинкарук. Військовослужбовець був призваний на військову службу за контрактом у 2014 році. Солдат загинув в ході виконання бойових завдань за призначенням у Донецькій області. Внаслідок обстрілу ворожою артилерією військовий отримав травми, несумісні із життям. Поховання військовослужбовця відбудеться завтра, 23 квітня 2020 року у рідному місті Любомль.

Відтак розпорядженням голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка 23 квітня 2020 року оголошено на Волині Днем жалоби у зв’язку із похованням лейтенанта Андрія Шинкарука.

Відповідно до даного розпорядження, 23 квітня 2020 року, на всій території Волинської області на будинках і спорудах органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій будуть приспущені Державні Прапори України.

«Пам’ять про його неоціненний подвиг назавжди залишиться у наших серцях. Ми не можемо забувати, що, крім боротьби із невидимим ворогом тут, на Сході наші військовослужбовці продовжують боротися та відстоювати кожний сантиметр української землі», – наголосив Юрій Погуляйко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів