Поділитись:

Міністр інфраструктури пояснив, коли пустять транспорт і чи планувати відпустку

Середа, 22 квітня 2020, 11:13
Міністр інфраструктури пояснив, коли пустять транспорт і чи планувати відпустку

Карантинні обмеження будуть знімати тільки поступово.

Про це в інтерв'ю BBC News Україна розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Із його слів, без масок українців ще довго не пускатимуть у метро, автобуси, трамваї, тролейбуси, міжміські автобуси та потяги. Крім того, уряд планує обмежувати кількість пасажирів в одному вагоні. Їм будуть міряти температуру.

"Почнемо з приміського транспорту, який довозить людей до міст, до промислових об'єктів. Ми обговорюємо, які обмеження діятимуть на цьому транспорті: це масочний режим та менша кількість пасажирів у вагоні. Зрозуміло, що коли в один вагон електрички вранці втиснуться 60 пасажирів, то про жодну соціальну дистанцію не йтиметься", – зазначив він. 

Міністр також припускає, що доведеться говорити з роботодавцями, щоб люди виходили на роботу в різний час і так само в різний поверталися.

За його прогнозами, відновлення авіасполучення залежатиме від того, як швидко інші країни будуть відкривати свої повітряні брами й куди саме будуть літати. Але цього також точно не буде до травневих свят. Найпопулярніші напрямки пасажирських авіаперевезень – це Туреччина та Єгипет. Відновлення авіасполучення з Україною залежатиме, зокрема, й від того, як будуть діяти саме вони.

"Реалістично планувати відпочинок на другу половину літа. Але це якщо всі будуть дотримуватися правил безпеки, не ризикуватимуть собою та близькими. І якщо ми побачимо, що статистика покращується, тобто крива захворювань не зростає", – припустив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів