Поділитись:

Із "Ягодина" на примусову обсервацію відправили сімох людей

Вівторок, 21 квітня 2020, 12:35

2 250 подорожуючих, які перетинали польсько-український кордон через ПП «Ягодин», протестовано експрес-тестами на COVID-19 з 16 до 21 квітня. Сім осіб, у яких швидкий тест показав позитивний результат, – обсервовані. Загальна кількість обсервованих на Волині – 11. Найбільше охочих потрапити в Україну було 17 та 18 квітня – 799 та 772 особи відповідно.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики ОДА. 

На ефективності введення обов’язкового тестування подорожуючих при в’їзді в Україну наголосив голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко. Із його слів, таке нововведення змусить усіх, хто повертається додому, уважніше ставитися до свого здоров’я, використовувати засоби індивідуального захисту за призначенням та дотримуватись соціальної дистанції, бо, схоже, не всі серйозно сприймають загрозу, яка насувається на Україну.

«На сьогодні в області додалися два нові райони, у яких виявленні перші випадки коронавірусної інфекції. По одній особі захворіло у Ратнівському та Маневицькому районах. Завдяки експрес-тестуванню на «Ягодині» за кілька останніх днів ми виявили 7 осіб з позитивним результатом експрес-тесту на COVID-19, усі вони перебувають на примусовій обсервації у Любомльській центральній районній лікарні та у гуртожитку Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні (колишній санаторій «Турія»). Загалом в області – 11 обсервованих. Усі результати експрес-тестування перевірятимуть лабораторним методом. Наразі результати тестування методом ПЛР одного обсервованого показали негативний результат», – розповів Юрій Погуляйко.

Також він подякував волинянам, які дотримувались обмежувальних заходів на Великдень та святкували вдома, обмеживши коло контактів лише сім’єю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів