Поділитись:

Оприлюднили вартість лікування коронавірусу в Україні

Вівторок, 21 квітня 2020, 13:05

Заступник міністра охорони здоров'я України Ірина Микитчак повідомила, що вартість лікування від коронавірусу в лікарнях країни варіюється від 11 доларів до 370 доларів за пацієнта на добу.

Сума, з її слів, залежить від ступеня тяжкості стану госпіталізованих. Вона додала, що майже 20-30% тих, хто зараз в лікарнях з коронавірусом, вимагають інтенсивної терапії, – пише «Радіо Максимум» з посиланням на ТСН.

«Держава бере на себе лікування через медичну субвенцію, а вже в квітні це лікування буде профінансовано коштом пакета програми медичних гарантій національної служби України», – пояснила Микитчак, зазначивши, що в протокол лікування захворювання включені і експериментальні препарати.

Представник МОЗ додала, що відповідно до розробленого відомством експериментального протоколу для боротьби з інфекцією, застосовуються також медикаменти, які ще не зареєстровані в Україні, а також препарати за принципом off-label.

«Це означає, що в інструкції до цього медичного препарату немає прямої вказівки на лікування коронавірусу», – говорить Микитчак.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів