Поділитись:

7 областей не надали дані про перебіг COVID-19 за добу

Понеділок, 20 квітня 2020, 12:00
7 областей не надали дані про перебіг COVID-19 за добу

Низька кількість тестувань за добу пов’язана з тим, що на Великдень зменшилась кількість людей, які звернулися з відповідними симптомами і яким необхідно було провести ПЛР-тестування.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Також за минулу добу 7 областей (Вінницька, Луганська, Чернівецька, Чернігівська, Сумська, Херсонська та Хмельницька області) не надали жодної інформації про тестування українців на коронавірусну інфекцію. Очільник МОЗ дав доручення Головному державному санітарному лікареві Віктору Ляшку з’ясувати причини цієї ситуації.

В Україні лабораторно підтверджено 5710 випадків COVID-19. За добу зафіксовано 261 новий випадок, з них 16 у дітей і 43 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 78 осіб. За останню добу проведено 1988 тестувань методом ПЛР.

Минулого тижня був приріст випадків захворюваності на COVID-19 у діапазоні від 6,9 до 11,2%. Найбільша кількість нових випадків зафіксована у четвер, 16 квітня, –  501 особа. Але інкубаційний період коронавірусної хвороби складає до 14 днів, тому цілісну картину порушення карантинних заходів на Вербну неділю можна буде побачити цього тижня.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів