Поділитись:

Усюди є фанатики, – митрополит Михаїл про порушення карантину в церквах

П'ятниця, 17 квітня 2020, 16:30
Усюди є фанатики, – митрополит Михаїл про порушення карантину в церквах

Попри загрозу коронавірусу, деякі церкви відмовляються дотримуватися карантину.

Чому так відбувається, розповів митрополит Луцький та Волинський Михаїл в ефірі телеканалу "Еспресо". 

"Церква – спільнота віруючих людей, і в кожній спільноті можуть бути фанатики, для яких дотримання певного обряду важливіші за самі основи віри. Тому та частина людей старається через обряд показати свою віру, свою духовність через якусь дію, яку треба виконати понад усе. Така історія відома в церкві давно. Частина усвідомлює, що треба міняти в житті церкви, а частина залишається фанатично налаштована, що тільки так, а не інакше. Хоча до віри це ніякого стосунку не має, це лише звичай", – пояснив владика. 

Митрополит Михаїл радить вірянам залишатися вдома і приєднуватися до богослужінь онлайн. Проте, якщо люди відчуватимуть особливу потребу в тому, аби освятити паску, вони можуть прийти до храму в зручний для них час. Це передбачили у церквах і створили там відповідні умови. 

Зокрема, у Свято-Троїцькому соборі влаштували спеціальний заїзд для автомобілів. А на території храму позначили стрілками вхід та вихід, аби люди мінімально перетиналися. Також на подвір'ї собору за допомогою трафарету намалювали пасхальні яйця – це місце, де потрібно зупинитися, аби освітити свій великодній кошик. Окрім того, на територію храму не пускатимуть без масок та рукавиць. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів