Поділитись:

"Волиньенергософт" планує "викроїти" 5 мільйонів євро кредиту Європейського інвестиційного банку

Вівторок, 12 липня 2016, 12:34
«Волиньенергософт» планує «викроїти» 5 мільйонів євро кредиту Європейського інвестиційного банку

Комунальне підприємство "Волиньенергософт" може отримати частину коштів із позики Європейського інвестиційного банку для фінансування субпроекту у сфері енергоефективності будівель.

Про це розповів директор КП ІАЦ "Волиньенергософт" Василь Дутко на постійній комісії Волиньради з питань бюджету, фінансів та цінової політики у вівторок, 12 липня.

Зі слів керівника "інформаційно-аналітичного центру", вони мають можливість отримати 5 мільйонів євро у рамках реалізації проекту "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України".

"Ця програма дає можливість отримати кошти в розмірі не менше 5 мільйонів євро до 22 роки під 1,3 % річних із п'ятирічним терміном відтермінування платежів", – зазначив Василь Дутко.

Директор комунального підприємства додав, що проект підприємства уже пройшов першу стадію відбору і для того, щоб продовжити процедуру укладання угоди потрібно рішення Волинської обласної ради.

Члени комісії підтримали участь "Волиньенергософту" у проекті. Йому надали дозвіл на підписання відповідних заявок та необхідних документів, в тому числі на укладання угоди про передачу коштів позики згідно з умовами, визначеними Фінансовою угодою з Європейським інвестиційним банком.

Також доручили голові Волинської облради виступати стороною при укладанні необхідних договорів.

Нагадаємо, що у липні 2015 року між Україною та Європейським інвестиційним банком було укладено угоду на реалізацію проекту "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України". За нею Україна отримала кредит у розмірі 400 мільйонів євро.

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
02 травня 2024
01 травня 2024