Поділитись:

У німецькому зоопарку припустили, що годуватимуть одних тварин іншими

Четвер, 16 квітня 2020, 03:28

Фото ілюстративне

Керівниця зоопарку німецького міста Ноймюнстер заявила, що деяких тварин можуть згодувати іншим через те, що на їхнє утримання не вистачає коштів на тлі коронавірусної кризи.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на BBC.

«Ми склали список тварин, яких нам доведеться вбити першими», – розповіла директорка зоопарку Верена Каспарі.

За її словами, вбивство деяких тварин заради життя інших – крайній та небажаний крок, але навіть він не вирішить усіх фінансових проблем зоопарку.

«Якщо до такого дійде, мені доведеться усипити тварин, а не змушувати їх голодувати. У найгіршому випадку ми будемо змушені годувати одних тварин іншими», – зазначила Каспарі.

Зазначається, що надзвичайний фонд допомоги малому бізнесу не покриває витрат зоопарку в Ноймюнстері. За оцінками директорки, цієї весни зоопарк втратив 175 тисяч євро доходу.

Асоціація німецьких зоопарків закликає уряд виділити 100 мільйонів євро на підтримку таких парків. Так, на відміну від інших бізнесів, зоопарки не можуть перестати працювати і скоротити витрати: за тваринами потрібно доглядати, щодня годувати та підтримувати опалення у деяких приміщеннях.

Також закликають небайдужих жертвувати кошти на утримання зоопарків на час карантину.

Крім того, деякі зоопарки застерігають, що нинішня криза може емоційно нашкодити окремим тваринам, адже вони звикли до постійної уваги людей.

Прессекретарка Берлінського зоопарку Філін Хахмейстер розповіла, що мавпи люблять спостерігати за людьми, за увагою відвідувачів також сумують тюлені та папуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
08:30
12 лютого 2024
26 січня 2024
16 січня 2024
10 січня 2024