У Луцьку судили водія «Луцькекспрес», який збив людину в Струмівці

Середа, 15 квітня 2020, 12:00

Фото ілюстративне

 

У Луцьку судили водія ПП «Луцькекспрес», який ще 2 жовтня 2018 року в 21:35 год., керуючи автомобілем Volkswagen LT-35 D, їхав дорогою Н-22 сполученням «Устилуг-Луцьк-Рівне» і в селі Струмівка (на вулиці Рівненській) допустив наїзд на пішохода, який ішов у зустрічному напрямку. Останній від отриманих травм помер у Луцькій міській клінічній лікарні.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 7 квітня 2020 року.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнав повністю, добровільно відшкодував завдану шкоду. У вчиненому щиро розкаявся та просив суд суворо не карати його.

Потерпіла у суді підтвердила факт смерті її сина внаслідок ДТП. Претензій до обвинуваченого не мала, щодо міри покарання поклалася на розсуд суду.

При обранні міри покарання суд врахував, що лучанин свою вину визнав, не має судимості, має постійне місце проживання та роботи, а також міцні соціальні зв’язки, характеризується виключно позитивно.

У результаті суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки без позбавлення права керувати транспортними засобами.

На підставі ст.75 КК України звільнив лучанина від відбування призначеного основного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 3 роки не вчинить нового злочину.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: