Поділитись:

Коронавірус в Луцьку: шестеро – в лікарні, 13 – вдома

Понеділок, 13 квітня 2020, 18:02
Коронавірус в Луцьку: шестеро – в лікарні, 13 – вдома

фото ілюстративне

У Луцьку інфікованими на коронавірус є дорослі люди. Серед хворих дітей немає.

Про це розповіли начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін та завідувач відділом ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України” Марія Білоножко під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Як повідомлялося раніше, за вихідні у Луцьку зафіксували 7 нових випадків захворювання на коронавірус. Загалом в Луцьку – 20 випадків. 6 хворих перебувають на лікарняних ліжках, а 13 лікуються амбулаторно. Всі хворі – дорослі люди, дітей до 18 років немає.

У семи лікарів міської клінічної лікарні завтра останній день самоізоляції. Повторні ПЛР-тести показали негативний результат на коронавірус. Попереду на медиків чекає ще один тест. Якщо результат не зміниться, то в найближчі дні вони зможуть повернутися на робочі місця.

Тим часом, правоохоронці разом з інспекторами департаменту муніципальної варти проводили профілактичні бесіди зі священнослужителями УПЦ МП, які порушили правила карантину.

Разом з тим, продовжують в місті й роботу щодо оброблення антисептичними препаратами вулиць та будинків. Лише за сьогодні в Луцьку знезаразили 34 кілометри доріг та 566 під’їздів.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт зазначив, що ситуація з коронавірусом буде погіршуватися, тому місту необхідно нарощувати позитивні кроки в боротьбі з цією хворобою.

“Поза цим вірусом лише ті, хто старанно дотримується правил гігієни та відповідально ставиться до усіх правил карантину. Питання збереження здоров’я – це питання кожного з нас”, – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус на Волині

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів