Поділитись:

Бюджет Волині у першому півріччі отримав понадпланово майже 300 мільйонів

Понеділок, 11 липня 2016, 16:52
Бюджет Волині у першому півріччі отримав понадпланово майже 300 мільйонів

За перше півріччя 2016 року бюджет Волинської області перевиконали на 33 %.

Понад запланований обсяг залучено 286,1 мільйона гривень, – передає слова директора департаменту фінансів ОДА Ігоря Никитюка сайт Волинської ОДА.

"У першому півріччі цього року приріст надходжень власних доходів місцевих бюджетів, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, склав 47,6 %, фактичні надходження зросли на 371,5 мільйона гривень", – відзначив керівник департаменту фінансів.

Посадовець зауважив, що Волинь цьогоріч займає друге місце по Україні за податкомна доходи фізичних осіб і п'яте – за платою за землю.

Облдержадміністрація передбачила також 2 мільйони гривень на випадок надзвичайних ситуацій, зокрема лісових пожеж через високу температуру. Також частину коштів планують спрямувати на заходи з енергоефективності та енергозбереження.

Як відзначив Ігор Никитюк, бюджет області станом на 1 липня недоотримав 62,3 мільйона гривень, оскільки існує податкова заборгованість із податків, зборів та інших доходів бюджету. Із початку року обсяг цього боргу зріс на 1,5 мільйона гривень.

Ще одна, суттєва проблема– недостатнє наповнення місцевих бюджетів від продажу підакцизних товарів.

Крім цього, директор департаменту фінансів наголосив на тому, що в обласному кошторисі залишилося небагато коштів на ремонт доріг. Пов'язує це Никитюк із зменшенням надходжень від митних платежів.

Якщо у травні цьогоріч було зафіксовано незначний ріст митних платежів – 3,2 %, то за червень обсяг перерахованих до бюджету коштів зменшився на 7,9 %.

"Останні 2 місяці до обласного бюджету не надходять кошти від митних платежів", – зауважив Ігор Никитюк.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик розпорядився провести зустрічі з підприємцями, які акредитовані на Волинській митниці, але податки сплачують на території інших областей.

Таких, зі слів Гунчика, є 94. Втрати бюджету унаслідок цих дій становлять 4 мільярди гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів