Поділитись:

Масочний режим триватиме: розповіли, що буде після закінчення карантину

Понеділок, 13 квітня 2020, 12:39
Масочний режим триватиме: розповіли, що буде після закінчення карантину

Поетапне полегшення карантинних заходів розпочнеться в травні. Уряд готує відповідну стратегію, яку презентує найближчим часом.

Про це 10 квітня, в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна» заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, – пише «Урядовий портал».

«Що хочу тут наголосити: рішення про послаблення карантину буде прийматися на основі даних про динаміку щодо кількості людей, які захворіли на коронавірус», – розповів Шмигаль.

З його слів, лише після того, як динаміка почне знижуватися, держава розпочне вихід з карантину, але за нових соціальних стандартів життя. Уряд зараз працює над відповідною стратегією. Зі слів Прем’єр-міністра, план включає в себе завершення навчального року 2019/2020, відновлення роботи громадського транспорту, але за новими правилами, вільне відвідування зон відпочинку тощо. Проте масочний режим буде тривати.

Також прем’єр-міністр анонсував деякі проекти, над якими уряд зараз працює. Це підтримка вразливих верств населення, допомога по безробіттю, підтримка малого і середнього бізнесу. Зокрема, кредитні канікули, рефінансування кредитів тощо. Зі зняттям карантинних обмежень уряд розпочне програму створення 500 тисяч робочих місць.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів