Поділитись:

Папа Римський закликав пробачити борги бідним країнам, які потерпають від пандемії

Понеділок, 13 квітня 2020, 06:57
Папа Римський закликав пробачити борги бідним країнам, які потерпають від пандемії

У Ватикані вранці в неділю, 12 квітня, провели Великоднє богослужіння, яке через пандемію COVID-19 цього року відбулося без вірян.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на BBC.

Папа Римський Франциск провів богослужіння в соборі Святого Петра у супроводі лише кількох священників.

У своєму традиційному великодньому зверненні «Місту та світу» Франциск підкреслив, що Воскресіння Христове дає надію на подолання бід, зокрема пандемії нового коронавірусу. Він зазначив, що помолився за усіх, хто постраждав від вірусу.

«Сьогодні мої думки насамперед звертаються до тих, хто безпосередньо постраждав від коронавірусу: до хворих, померлих і членів їхніх сімей, які оплакують втрату своїх близьких», – зазначив Папа Франциск.

Він закликав держави світу до солідарності в боротьбі з пандемією коронавірусу. Зокрема, понтифік наголосив на необхідності скоротити чи пробачити борги бідних країн, які потерпають від епідемії, і послабити санкції щодо деяких інших держав.

Папа Римський також закликав до припинення вогню в усіх гарячих точках планети, зокрема на Україні та Близькому Сході.

«Нехай же буде час, коли ізраїльтяни й палестинці відновлять діалог, щоб знайти стійке та тривале рішення, що дозволить обом сторонам жити в мирі. Нехай припиняться страждання населення східних регіонів України», – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів