Поділитись:

У луцькому соборі вірян "шикуватимуть" за допомогою стрілок і пасхальних яєць

Субота, 11 квітня 2020, 20:00
У луцькому соборі вірян

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл закликає вірян, які є в зоні ризику через коронавірус, поберегтися, залишитися вдома і дивитися богослужіння онлайн.  А тих, хто все-таки піде до храмів, надягути маску і дотримуватися усіх рекомендацій. 

Про це він зазначив в ефірі Еспресо. 

"Я би хотів, щоб сьогодні віряни насамперед раділи духовно, святкуючи усі свята, зокрема Вербну неділю та Пасху, але були обачними та не були носієм хвороби, не заразилися самі і не заразили інших. Бажано відзначати свято духовно, перебуваючи у своєму домі", – заявив владика.

Він зауважив, що Церква співпрацює з владою та поліцією і виконує всі приписи. Проте людина, яка має свободу вираження віросповідання, може пересуватися містом та може зайти в храм. Головне – не допускати скупчень. 

"Ми закликали всіх парафіян, які в зоні ризику, перебувати вдома, ходити в масці, брати участь в богослужінні через споглядання телевізора. У храмі перебуватиме мінімальна кількість священнослужителів. Людей, які прийдуть в храм, ми проситимемо дотримуватися соціальної дистанції, і щоб вони не приходили в один і той же час. Для багатьох, які щось не зрозуміли і не знають, що робити, ми на доріжках навколо храму та тих, які ведуть до храму, зображуватимемо вказівники. А за допомогою трафарету намалюємо на бруківці пасхальні яйця, щоб показати, де людина може стати, дотримуючись дистанції, якщо вірян в певні моменти збереться більше. Ми просимо, щоб у селах людям, які не пішли до храму, священник освятив усе необхідне вдома", – сказав Михаїл.

Також владика зауважив, що в храмах відбувається прибирання з усіма дезінфікуючими засобами перед богослужінням та після. Людей з ложечки не причащають – вони отримують причастя собі в руки і самі споживають. Крім того, у церквах є спеціальні місця, де людина може прийняти сповідь, перебуваючи від священнослужителя на відстані двох метрів. 

Надрукувати
мітки:
коментарів