Поділитись:

Як репетитор з математики покращить розуміння предмету та успішність дитини?*

П'ятниця, 10 квітня 2020, 18:13
Як репетитор з математики покращить розуміння предмету та успішність дитини?*

Івано-Франківськ – місто хороших освітніх можливостей та перспектив працевлаштування. Діти з логіко-математичними здібностями мають нагоду навчатися у природничо-математичному ліцеї, фізико-технічному ліцеї-інтернаті та трьох гімназіях, здобувати вищу освіту в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, Університеті Короля Данила.

Найбільш затребувані вакансії Івано-Франківська – менеджер, кредитний експерт, фінансист, бухгалтер, ІТ-спеціаліст, фахівець з продажу та налаштування цифрової техніки, торговий представник, супервайзер. Вказані спеціальності пов’язані з володінням математикою, аналітичним мисленням.

Математика – дисципліна, що потребує ґрунтовного вивчення, починаючи з 5 класу. Батькам слід подбати про належний рівень розуміння предмета у своїх дітей. Важливо не запускати проблеми із навчанням, вчасно звернутися по допомогу. Репетитор з математики – єдиний розважливий вихід із ситуації.

Яку роль відіграє знання математики у реальному житті?

Під час навчання у школі діти мають значні труднощі з математичною дисципліною. Алгебра, геометрія у старших класах відзначаються надзвичайно складними темами: логарифмічні, тригонометричні функції, геометричні переміщення тощо. Самостійно осягнути їх практично неможливо.

Шкільна програма розрахована на поверхневу подачу матеріалу. За урок учитель не встигає опитати 25 учнів та приділити належну увагу прогалинам у знаннях кожного. На вивчення теми відводиться 3-5 уроків. Це занадто мало часу, аби натренуватися практично розв’язувати рівняння та задачі, довести нерівність тощо.

Часто школярі не встигають за програмою, пропущені теми доводиться наздоганяти самотужки. Для учнів 9-10 класів провідне значення має підготовка до ЗНО з математики. Репетитор допоможе розвинути необхідні знання, навички, забезпечить надійний контроль за виконанням практичних вправ.

Досконалі математичні здібності неабияк знадобляться у сфері інформаційних технологій, програмування (які наразі є найбільш затребуваними та високооплачуваними), менеджменту, маркетингу, фінансів,  кредитування, банківської справи, бухгалтерського обліку, інженерії, архітектури, машинобудування, ведення особистого бізнесу.

Які переваги вивчення математики з репетитором?

Приватні уроки гарантують можливість індивідуального підходу, максимальної уваги викладача та швидкого отримання результату. Хороший учитель спочатку діагностує рівень знань майбутнього підопічного, потім складає персональну навчальну програму з урахуванням інтелектуальних здібностей, запитів школяра.

Репетитор по математиці повинен зацікавити учня, розвинути спраглість до підвищення рівня математичних навичок. Тому з молодшими школярами урок проходить в ігровій формі, застосовуються кросворди, ребуси.

Ціна заняття здебільшого помірна. Так, репетитор з математики у м. Луцьк, Івано-Франківськ, Тернопіль пропонує плату в обсязі 80-200 грн/год.

Математика вимагає професійного підходу. На користь приватного педагога свідчать:

  • розробка індивідуальної системи занять;
  • підбір необхідної навчальної методики;
  • адаптація навчальних матеріалів до здібностей учня;
  • підвищення мотивації до навчання;
  • можливість негайного виправлення помилок

 

Які навички потрібні для кращого розуміння математики?

Математика не настільки складна, як здається. Просто її вивченню слід приділяти належну увагу з раннього віку. Потрібно працювати над розвитком пам’яті, концентрації уваги, логічного мислення, уміння здійснювати аналіз ситуації. Подібні навички знадобляться для подальшого осягнення алгебри та геометрії.

Приватні заняття з репетитором покликані сформувати особисту зацікавленість у дисципліні, розуміння важливості для майбутньої професії. Школярі здобудуть ряд необхідних для повсякденного життя умінь. Важливе значення має час, присвячений самостійній роботі, багаторазове виконання подібних завдань.

 

Текст підготував учитель та репетитор Валерій Б.

Репетитори з усіх предметів на сайті: https://buki.com.ua/

Надрукувати
мітки:
коментарів