Поділитись:

"Волиньприродресурсу" не дадуть грошей на зарплату

Понеділок, 11 липня 2016, 12:14
«Волиньприродресурсу» не дадуть грошей на зарплату

Комунальне підприємство "Волиньприродресурс" звернулося до облради із проханням змінити цільове призначення коштів, виділених при створенні підприємства, для виплати заробітної плати двом працівникам.

Про це йшлося 11 липня під час засідання постійної комісії облради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, – повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Члени комісії нагадали, що комунальному підприємству "Волиньприродресурс" виділили 220 тисяч гривень ще у березні. Проте кошти не можуть використати на заробітну плату, тож представники підприємства просили внести зміни до рішення, прийнятого в березні: змінити цільове призначення грошей.

Члени комісії здивувалися такій пропозиції. Мовляв, зараз на підприємстві працює двоє людей – бухгалтер та директор, який обіцяв працювати безплатно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ВОЛИНЬПРИРОДРЕСУРСУ" ПОГОДИЛИ ВИДОБУТОК ТОРФУ

Сергій Слабенко наголосив, що комунальне підприємство має саме заробляти кошти, а поки їх уже вкотре шукають у бюджеті. Тому позиція депутата – не давати коштів, поки підприємство не запрацює.

Натомість Вячеслав Рубльов вважає, що треба підтримувати підприємство, яке запустила обласна рада. Мовляв, треба кошти на виготовлення технічної документації, на яке власне й спрямують обігові кошти. Адже, за словами Рубльова, щоб комунальна структура запрацювала, треба в неї вкласти. Водночас він відзначив, що розуміє ставлення "деяких депутатів" облради та депутатів Верховної Ради, бо є можливість "заробляти в тіні".

Слабенко ж акцентував увагу на тому, що підприємство не вирішує проблеми, адже видобувати бурштин заборонено. Можна отримати дозвіл на геологічну розвідку та промислове отримання, а все, що геологи знаходять, вони зобов'язані віддавати державі. До того ж немає ринку бурштину. Депутат сумнівається, що дадуть навіть дозвіл на розвідку. Тим часом платити треба за все – документи, техніку, пальне, і кошти на це потрібно шукати в обласному бюджеті. Усі кошти будуть відшкодовані лише після розвідки і продажу на аукціоні права видобування. Таким чином, з бюджету треба взяти певну суму без гарантії її повернення.

"Були розроблені карти на певну суму, а вони мають бути оплачені. Замовлення на карти пішли й по інших ресурсах", ‒ додав Рубльов. Тож він уточнив, що кошти планують перепрофілювати саме під це.

Зрештою члени комісії погодилися підтримати проект рішення сесії у формулюванні "на витрати, не пов'язані із виплатою заробітної плати працівникам". Тож надалі пропозицію відправлять на розгляд бюджетної комісії та фінансового відділу облради, після чого її розглянуть й на сесії.

Надрукувати
мітки:
коментарів