Поділитись:

Через карантин українцям подовжили дію дозволів на перебування в Італії

Вівторок, 07 квітня 2020, 17:45
Через карантин українцям подовжили дію дозволів на перебування в Італії

Україна та Італія домовилися про продовження терміну дії дозволів на проживання, які закінчували дію з 31 січня по 15 квітня.

Окрім того, українці, що законно перебували в Італії, однак через карантинні обмеження не можуть виїхати з неї, не отримають штрафи за порушення термінів перебування в країні, якщо виїдуть з країни одразу після скасування обмежень, – пишуть Українські Національні Новини. 

“За результатами системної роботи Посольства України, від МЗС Італії отримано офіційну ноту про те, що дію дозволів на проживання (permesso di soggiorno), термін яких закінчувався у період з 31 січня 2020 року по 15 квітня 2020 року, автоматично продовжено до 15 червня 2020 року. Крім цього, з огляду на введені в країні карантинні обмеження та тимчасове закриття імміграційних відділів Квестур, іноземні громадяни, які легально перебувають в Італії, незалежно від того, чи мають вони візу, чи не мають, у разі перевищення встановленого терміну перебування не підпадатимуть під штрафні санкції за умови, якщо залишать територію Італії одразу ж після скасування чинних обмежень італійського уряду”, – зазначили в посольстві.

Також у посольстві закликали враховувати встановлені норми та неухильно дотримуватись їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів