Смачний карантин: апельсиновий джем від шеф-кухаря Юрія Хазіпова (рецепт)
Відомий волинський шеф-кухар Юрій Хазіпов продовжує розповідати читачам "Конкурента" про страви, які варто приготувати під час карантину.
Цього разу він пропонує вашій увазі апельсиново-яблучний джем з імбиром.
Інгредієнти:
- апельсин (6 шт.)
- лимон (1 шт.)
- яблука (2 шт.)
- імбир свіжий (5 см.)
- кориця (1 паличка)
- кардамон зелений (20шт)
- цукор (150 г.)
- агар-агар (10 г.)
Приготування. Зніміть цедру з лимона та трьох апельсинів, яблука почистіть та наріжте кубиками. Вичавіть сік з лимона та апельсинів. Імбир почистіть та наріжте дуже дрібно.
В сотейник з товстим дном покладіть цедру, імбир, яблука, залийте їх фрешем та додайте цукор, корицю й кардамон (Юрій обожнює кардамон, – ред.. Варіть упродовж 40 хвилин. Додайте агар-агар і варіть ще 2-3 хвилини. Пропорцію інгредієнтів можна змінювати відповідно до ваших смаків.
Раніше Юрій Хазіпов розповів, як приготувати корисний гарбузовий суп та суп з молодою кропивою.
ЧИТАТИ ТАКОЖ:
- Доставка їжі у Луцьку на час карантину: ТОП закладів та телефони
- Як тримати себе в формі під час карантину: поради та заняття від луцьких тренерів
- Робота на карантині: підбірка корисних онлайн-сервісів
- Лекції та курси: як вийти з карантину розумнішим
- Волиняни спекли піцу на міжнародному чемпіонаті в Неаполі (фото)
- ШЕФ-КУХАР ЮРІЙ ХАЗІПОВ: "І КИТАЙЦЯ, І ФРАНЦУЗА НАГОДУВАВ БИ ВАРЕНИКАМИ ТА БОРЩЕМ"
У Луцьку шукали гламурну власницю «золотої» соски (фото)
У Луцьку сходи біля ТЦ «Егоїст» «вилізли» на тротуар та заважають перехожим (фото)
У Луцьку на місці затишного кафе відкрили новий заклад (фото)
Із присмаком «совка»: у Луцьку представили план території мікрорайону вулиці Клима Савура (відео)
У «Волинській Голландії» працюватиме штатний фотограф: скільки це коштуватиме