Поділитись:

Смачний карантин: апельсиновий джем від шеф-кухаря Юрія Хазіпова (рецепт)

Вівторок, 07 квітня 2020, 12:00
Смачний карантин: апельсиновий джем від шеф-кухаря Юрія Хазіпова (рецепт)

Відомий волинський шеф-кухар Юрій Хазіпов продовжує розповідати читачам "Конкурента" про страви, які варто приготувати під час карантину.

Цього разу він пропонує вашій увазі апельсиново-яблучний джем з імбиром

Інгредієнти:

  • апельсин (6 шт.)
  • лимон (1 шт.)
  • яблука (2 шт.)
  • імбир свіжий (5 см.)
  • кориця (1 паличка)
  • кардамон зелений (20шт)
  • цукор (150 г.)
  • агар-агар (10 г.) 

Смачний карантин: апельсиновий джем від шеф-кухаря Юрія Хазіпова (рецепт)

Смачний карантин: апельсиновий джем від шеф-кухаря Юрія Хазіпова (рецепт)

Приготування. Зніміть цедру з лимона та трьох апельсинів, яблука почистіть та наріжте кубиками. Вичавіть сік з лимона та апельсинів. Імбир почистіть та наріжте дуже дрібно. 

Смачний карантин: апельсиновий джем від шеф-кухаря Юрія Хазіпова (рецепт)

В сотейник з товстим дном покладіть цедру, імбир, яблука, залийте їх фрешем та додайте цукор, корицю й кардамон (Юрій обожнює кардамон, – ред.. Варіть упродовж 40 хвилин. Додайте агар-агар і варіть ще 2-3 хвилини. Пропорцію інгредієнтів можна змінювати відповідно до ваших смаків. 

Смачний карантин: апельсиновий джем від шеф-кухаря Юрія Хазіпова (рецепт)

Раніше Юрій Хазіпов розповів, як приготувати корисний гарбузовий суп та суп з молодою кропивою. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів