Польські роботодавці назвали умови для працевлаштування українців

Неділя, 10 липня 2016, 15:55

Польські працедавці хочуть приймати на роботу українців легально і на подібних умовах, як і поляків.

Як показують дослідження, наших заробітчан офіційно працевлаштовують лише 15 % польських роботодавців, – повідомляє Польське радіо.

Відчутні проблеми при заповненні вакансій призводять до того, що 40 % учасників опитування проведеного компанією "Randstad" заявили про готовність прийняти на роботу українців на офіційних умовах працевлаштування.

Дослідження "Про плани роботодавців" показують, що серед працедавців зацікавлених працівниками з-за південно-східного кордону, 67 % знайшли б робоче місце для некваліфікованого працівника.

Натомість 15 % польських фірм вже працевлаштовують українських громадян. Тільки 45 % – це некваліфіковані робітники, 34 % – це кваліфіковані робітники, 26 % – спеціалісти, 11 % – це офісні та адміністративні співробітники, а 4 % – менеджери середньої ланки.

За результатами дослідження, польські працедавці хочуть приймати на роботу українців легально і на подібних умовах, як і польських працівників.

Державна інспекція праці перевірила легальність працевлаштування іноземців у Польщі, в основному з України. Міністерство праці і соціальної політики оцінює, що в 2015 році кількість українців на польському ринку праці складала 350 - 500 тисяч осіб.

За даними Державної інспекції праці, більше 30 % іноземців не розпочали роботу в фірмі, яка офіційно їх запросила. В цілому контроль проведено у майже 3 тисячах фірм. Найбільшою групою нелегальних працівників у Польщі є громадяни України.