Поділитись:

Про карантин, церкву і сталеві яйця

Автор: Андрій Лучик |
Понеділок, 06 квітня 2020, 19:40

Від сьогодні в Україні посилили карантинні заходи. Забороняють гуляти в парках і скверах, ходити групами більше, ніж по двоє, та відвідувати дитячі та спортивні майданчики.

За порушення карантину передбачені суттєві штрафи - від 17 до 34 тисяч гривень.

Хтось вважає такі міри виправданими, хтось - повзучою узурпацією влади та порушенням конституційних прав громадян.

Попри важливість запровадження карантинних заходів чинна влада на чолі із Зеленським намагається робити лише популярні речі. Щоб рейтинг не впав.

Замість того, щоб ще у січні-лютому готуватися до майбутньої епідемії коронавіусу (заборонити експорт необхідного медичного обладнання, розробляти інструкції та протоколи, проводити інформаційну кампанію), колишня міністр охорони здоров'я Скалецька сиділа на обсервації в Нових Санжарах. Бо так сказав Заратустра Зеленський.

Ось і зараз влада заборонила ходити на спортмайданчики. Але чомусь жодним словом не обмовилася про храми. І це напередодні Великодня, коли церкви мають всі шанси стати не оплотом духовності, а короновірусними лепрозоріями.

Елладська церква вже пішла на безпрецендентний крок та перенесла дату святкування Пасхи. Натомість українська влада й далі мовчки спостерігає, як духівники намагаються організувати хресні ходи проти поширення коронавірусу.

Монастирський район Тернопільської області на сьогодні є українським Уханем. Священники не лише хворіють на коронавірус, але й інфікують ним своїх прихожан.

Натомість людей, які хочуть бути здоровими і позайматися фізичними вправами, зустрічають десятки поліцейських (як це було в Києві на Гідропарку, де до спортмайданчика відчайдуха вирішив добиратися вплав).

Зрештою, рейтинг зникне, а безліч можливостей для здійснення справді важливих речей буде втрачено.

Лідер - це той, хто веде народ за собою і показує власним прикладом, як потрібно робити. А не той, хто сліпо виконує забаганки плебса, послуговуючись соціологічними дослідженнями. Якби ми виховували дітей лише так, як хочуть вони, то малюки тільки те й робили, що їли шоколад та дивилися мультики. А народ - це свого роду діти.

Іноді, потрібно не боятися йти на конфлікт. До прикладу, конфлікт з церквою, щоб врятувати декілька сотень душ (у фізичному сенсі). Але для цього потрібно мати сталеві яйця. 

Ну хоч би якісь мати...

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів