У Філіппінах поліція застрелила чоловіка, який не захотів вдягати маску

Вівторок, 07 квітня 2020, 01:21

Поліція Філіппін застрелила чоловіка, який почав вести себе агресивно після прохання надіти медичну маску через небезпеку розповсюдження коронавірусу.

Чоловік був п'яний та поводився агресивно, – повідомляє Главком, посилаючись на Independent.

Інцидент стався на контрольно-пропускному пункті у південному місті Насіпіт в провінції Агусан-дель-Норте. 63-річний чоловік був у нетверезому стані, і після зауважень з боку медичних працівників дотримуватися карантинних обмежень, напав на лікарів та поліцейських.



«Підозрюваний був попереджений медичним працівником... через те, що він не носив маску. Але підозрюваний розлютився, вимовляючи провокаційні слова, і врешті-решт напав на персонал за допомогою коси», – розповіли у поліції Філіппін.


По мірі загострення ситуації поліцейські застосували зброю і застрелили чоловіка. Це перший випадок у країні, коли поліція стріляла в мирного жителя за порушення правил карантину.

Раніше президент Філіппін Родріго Дутерте дозволив поліції і військовим стріляти на ураження по порушникам карантинних обмежень.

Карантин на Філіппінах діє з середини березня. Згідно з останніми даними, в країні зафіксовано 3660 випадків зараження коронавірусом. Померли 163 людини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: