Поділитись:

Коронавірус: в Австрії заборонили приймати більше 5 гостей у будинку

Вівторок, 07 квітня 2020, 04:16
Коронавірус: в Австрії заборонили приймати більше 5 гостей у будинку

В Австрії  метою обмеження поширення коронавірусу тимчасово заборонили зібрання у закритому приміщенні за участі більш як 5 осіб, які не проживають в цьому будинку.

Відповідні обмеження передбачені наказом федерального міністерства з питань соціального захисту, охорони здоров'я, догляду та захисту прав споживачів Австрії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"…заборонити зібрання у закритому приміщенні, в якому беруть участь понад 5 осіб, які не проживають у цьому домогосподарстві", – йдеться прийнятому 1 квітня наказі.

Винятки стосуються органів місцевого самоврядування та державного управління, армії, поліції, рятувальної та пожежних служб, а також у випадку догляду за дітьми, виконанні професійних обов’язків чи під час проїзду в громадському транспорті.

Обмеження діє до 13 квітня.

Наказ, про який широка громадськість дізналася на вихідних, викликав велику критику як з боку опозиції, так і пересічних громадян. Багато сприйняли його як намір влади обмежити великі сімейні святкування Великодня.

Поруч з цим, окремі експерти з конституційного права також заявили про можливу неконституційність наказу, втручання у приватне життя, як і відсутність повноважень у МОЗ приймати такі накази, базуючись на чинному "законі про епідемії". Відкритим залишилося й питання про те, як поліція контролюватиме дотримання наказу.

У МОЗ заявили, що нова заборона спрямована, передусім, проти молодіжних так званих "корона-вечірок". Щоправда, розісланий прес-реліз з цього приводу мав назву "Заклик до населення: цьогоріч жодних приватних великодніх святкувань". Також у міністерстві роз’яснили, як слід читати наказ: якщо в одному домогосподарстві проживає, наприклад, 4 особи, то до них можуть прийти ще 5 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів