IPHONE 7 здивує користувачів надреалістичною картинкою (фото)

Неділя, 10 липня 2016, 10:04

У 2010 році Apple зробила великий крок вперед в індустрії мобільних екранів, представивши iPhone 4 зі "надчітким" дисплеєм Retina. З виходом iPhone 7 компанія зробить ще один прорив, оснастивши мобільний пристрій екраном Retina Color.

На дисплеях нового покоління Apple фотографії та відео будуть виглядати ще більш реалістично і забезпечать ще більший ефект занурення в контент завдяки розширеному колірному охопленню. Технологія Wide Color забезпечить високу точність передачі кольору, недосяжну для "звичайних" дисплейних панелей, – пише "GoGetNews".

Як стало відомо, дисплеї Retina Color в iPhone 7 будуть мати більш широким колірним охопленням, за рахунок чого кольору на екрані будуть виглядати яскравіше і реалістичніше. Більше відтінків, ширше динамічний діапазон, точніше кожен колір.

Відомо, що чим точніші і реалістичніші кольори, тим картинка на екрані жвавіша і натуральніша. Стандартні екрани смартфонів з кольоровим простором sRGB відображають значно менше відтінків в порівнянні з реальністю. Функціональні панелі Apple в iPhone 7 забезпечать більш широкий колірний обхват DCI-P3 - колірний простір стане на 25% ширше. З великою кількістю квітів зображення будуть виглядати яскравіше, реалістичніше і дозволять розглянути ще більше деталей в кожній фотографії.

Вперше Apple застосувала колірний простір DCI-P3 в моноблоках iMac останнього покоління. Саме цей колірний простір використовується в сучасних кінотеатрах. Він охоплює більшу частину спектру природного походження, завдяки чому вдалося домогтися серйозних поліпшень в області колірного реалізму.

Крім технології Retina Color дисплеї iPhone 7 підтримуватимуть функцію True Tone, вперше реалізовану в планшетах iPad Pro. Вона передбачає використання спеціальних датчиків, які контролюють освітленість навколишнього середовища і підлаштовують колірну температуру монітора для ідеального сприйняття картинки. В iPhone 7 з'являться два додаткових сенсора, які будуть розташовані у верхній частині фронтальної рамки смартфона.

Офіційна презентація iPhone 7 відбудеться у вересні цього року. Як і в попередні роки показ новинки варто очікувати на другий або третій тиждень місяця.

На «звичайних» дисплеях картинка зайнята одним кольором, на Wide Color видно логотип WebKit