Поділитись:

Приїхали у захисних костюмах: "хворий на коронавірус" лучанин викликав бригаду медиків (відео)

Неділя, 05 квітня 2020, 14:56
Приїхали у захисних костюмах: «хворий на коронавірус» лучанин викликав бригаду медиків (відео)

фото ілюстративне

Лучанин заради розваги викликав бригаду медиків, повідомивши, що захворів на коронавірус.

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

Перед вихідними, станом на 3 квітня, по допомогу до медиків "швидкої" звернулися 443 людини. Лікарі здійснили 305 виїздів. З них 17 осіб скаржилися на ГРВІ і лише 5 пацієнтів госпіталізували до лікарні.

Всі дзвінки на лінію "103" приймає диспетчер, який в режимі онлайн вирішує подальшу долю пацієнта. Потім до тих, кому вкрай необхідна допомога, виїжджає мобільна бригада.

"Якщо скаржаться на підвищену температуру, кашель, нежить і так далі, вони вже уточнюють, чи не було контакту з прибулими з-за кордону, чи самі не їздили за кордон, чи не було можливості сконтактуватися з хворими на коронавірус. І якщо є така можливість, що контакт міг бути, тоді бригада, яка виїжджає на цей виклик, вдягає всі засоби індивідуального захисту", – розповів директор КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Володимир Шмаль.

Однак не всі розуміють, що звертатися до служби потрібно лише в разі крайньої потреби. Так, лучанин вирішив розважитися і повідомив, що заражений коронавірусом. До нього на виклик приїхала бригада медиків у повному екіпіруванні. Однак чоловік відреагував на них агресивно, обізвав медиків нецензурними словами та зачинився у квартирі. Тож лікарі викликали поліцію. Проте патрульним заборонили спілкуватися з такими особами, тому вони ніяких заходів не вжили.

Зі слів Володимира Шмаля, така ситуація є неприпустимою, тому медики звернуться до правоохоронних органів, аби чоловіка притягнули до відповідальності за хибний виклик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
12:59
08 квітня 2024
02 квітня 2024
25 березня 2024
20 березня 2024
18 березня 2024
15 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024