Поділитись:

У Ковелі виділять понад 1,6 мільйона гривень на боротьбу з пандемією

Неділя, 05 квітня 2020, 04:10

У Ковелі відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів міський голова Олег Кіндер.

Міський голова акцентував, що введення  карантинних заходів та контроль їх дотримання є обов’язковою умовою уникнення масового поширення захворювань на COVID-19, пише видання ПроКовель.

Разом з тим, ковельські медики та працівники комунальних служб, які забезпечують життєдіяльність міста, потребують додаткових засобів захисту. Також є нагальна необхідність у придбанні дезінфікуючих.

Комісія ТЕБ та НС вирішила виділити з резервного фонду міста 1 мільйон  607 тисяч  524 гривні. З них 600 тисяч спрямують на придбання дезінфікуючих  засобів для обробки поверхонь (під’їзди, ліфти, службові приміщення, транспорт та інше), 585 тисяч 600 гривень – на медикаменти, вироби медичного призначення, дезінфікуючі препарати, антисептики, засоби індивідуального захисту та інші матеріали, необхідні для Ковельського МТМО. Ще 200 тисяч піде на засоби індивідуального захисту для працівників комунальних підприємств міста. Крім того, у разі потреби, передбачили  кошти – 221 тисячу 924 гривні – для закупівлі продуктів харчування медичним працівникам Ковельського МТМО, які надаватимуть  допомогу хворим на COVID – 19. 

У Ковелі також вводиться ряд додаткових обмежень, аби не допустити поширення коронавірусу. Зокрема, до 24 квітня у місті не курсуватиме громадський транспорт.

Закладам торгівлі  необхідно забезпечити посилений контроль та неухильне виконання вимог санітарно-гігієнічних норм і правил приймання, зберігання та реалізації харчових продуктів, а також неухильне дотримання вимог інших карантинних заходів, в тому числі щодо забезпечення відстані між відвідувачами не менше, ніж 1,5 метри за допомогою нанесення розмітки в касовій зоні, у відділах, де можливе утворення черг, та у разі необхідності на вході. Кількість відвідувачів у торговому залі – з розрахунку одна людина на 10 кв.м. Контроль за цим зобов’язані здійснювати  призначені для цього  працівники закладу. Весь персонал  повинен мати засоби індивідуального захисту. 

Покупець перед входом у магазин має продезінфікувати руки або ж одягти одноразові рукавиці. Їх наявність та встановлення відповідних диспенсерів забезпечує суб’єкт господарювання. Регулярно необхідно проводити провітрювання та дезінфікування приміщення. Реалізовувати продукти харчування неохідно  в фасованому та ізольованому вигляді. Покупцям рекомендовано проводити безготівкові розрахунки платіжними картками.

Власникам автомийок потрібно організовувати роботу з проведення дезінфекції транспорту, наявності засобів індивідуального захисту у персоналу.

На час дії карантину заборонено роботу МАФів із реалізації фаст-фудів, приготування та продаж кавових та інших напоїв у закладах торгівлі та  заправочних станціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів