Поділитись:

У Луцьку працюють над впровадженням е-демократії

Субота, 09 липня 2016, 16:20
У Луцьку працюють над впровадженням е-демократії

У Луцьку стартував четвертий хакатон у рамках національного конкурсу ІТ-проектів EGAP Challenge. 9-10 липня представники ІТ-сфери, громадські активісти та експерти у галузі е-демократії будуть ділитися ідеями та напрацюваннями, спрямованими на розвиток місцевого електронного врядування.

Про це повідомляє "Волинський інформаційний портал".

Останніми роками електронне врядування набуває розвитку в Україні. Проте, за словами експерта проректу Швейцарського бюро співробітництва EGAP Йорданки Томкової, е-демократію важливо впроваджувати не тільки на загальнодержавному, але й на регіональному рівні. Власне, Волинь, на її думку, - важливий регіон, який, окрім іншого, має великий потенціал і людський ресурс.

До слова, окрім Волині, хакатони були проведені ще у трьох містах: Дніпрі, Одесі та Вінниці. До Луцька ж з'їхалися учасники зі Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Рівного, Запоріжжя та Києва. Загалом команди презентуватимуть 19 проектів. Упродовж двох днів інтенсивної роботи експерти допоможуть їм вдосконалити свої ідеї, нададуть практичні рекомендації щодо впровадження їх у життя.

Керівник проекту, регіональний партнер проекту EGAP у Волинській області Петро Верзун зауважив, що такий захід – це певний підсумок багаторічної роботи, адже зокрема в Луцьку фахівці активно працюють над впровадженням механізмів е-демократії. У цьому напрямку реалізували чимало цікавих проектів. "Ми зараз ми два дні на-гора будемо видавати продукт – те, до чого можна доторкнутися, побачити, відчути зміни",- підкреслив він.

Найкращі проекти будуть відібрані до інкубаційної програми та зможуть бути реалізовані. Їм нададуть підтримку та фінансування у рамках бюджету конкурсу, що складає 4,5 мільйона гривень.

"Програма дуже серйозна. Одним з важливих елементів є не тільки відбір цікавих елементів, які зможуть розвивати електронне врядування, а й розвивати екосистему. Екосистема – це партнери, це старт-апи, це взаємодія влада і громадських організацій, це залучення максимальної кількості ініціативних, творчих, креативних людей, які хочуть змінити життя на краще тут, в Луцьку, і взагалі в Україні, ну, і рухати вперед країну", - наголосив директор з розвитку бізнесу ІТ-компанії "De Novo" Олександр Зачешигрива і додав, що інформаційні технології – це тільки інструмент, а головне – люди та їхні ідеї.

Надрукувати
мітки:
коментарів