Поділитись:

Як лучани дотримуються карантину (відео)

Субота, 04 квітня 2020, 09:00
Як лучани дотримуються карантину (відео)

Кабінет міністрів України затвердив новий список додаткових обмежень у країні під час карантину через коронавірус.

"Обмежувальні заходи нині введені в дію виконкомом Луцької міської ради", – каже начальник відділу департаменту муніципальної варти Богдан Ковальчук.

Як лучани дотримуються карантину (відео)

Про це пише Суспільне.

Інспектори департаменту муніципальної варти о дев’ятій ранку розпочали патрулювання території Центрального парку культури та відпочинку у Луцьку. Дивляться, як лучани дотримуються карантинного режиму, каже начальник відділу Богдан Ковальчук.

Начальник відділу департаменту муніципальної варти Луцької міськради Богдан Ковальчук: "Наразі здійснюється лише превентивна робота, тобто профілактична бесіда, роз’яснювальна робота що до дотримання рішення, наявності засобів захисту. Протоколів ніяких поки що не складаємо, оскільки це виключно повноваження поліції. При виявленні випадків, коли люди не дотримуються і відверто ігнорують рішення ЛМР про карантинні заходи, здійснюється інспектором виклик працівника патрульної поліції."

Школяр Корній Попко з мамою вигулюють собаку. Хлопчик каже: карантину у сім’ї дотримуються – більшу частину дня він проводить вдома.

Школяр Корній Попко: "Ну час я проводжу весело конечно. Але в школу хочеться сильно."

Мунвартівець Богдан Ковальчук каже: від сьогодні уряд запровадив додаткові профілактичні немедикаментозні заходи. Це -домашня ізоляція, соціальне дистанціювання осіб віком старших 60 років, обмеження відвідування парків та зон відпочинку. Про це нині розповідають лучанам.

Лучанин Ігор Соколов: "Я вважаю, що це дуже доцільно. Як я бережусь? В мене жінка з дітьми живуть в домі, а я в будиночку для гостей. На роботі усі мої працівники ходять в масках, миють руки, дезінфікують. Зараз на даний момент маски не взяв, тому що 11 година, в парку нікого немає. Хочеться подихати свіжим повітрям."

У парку зустріли лучанина Владислава Старенкова. Чоловік- музикант. Каже: уникає великого скупчення людей. Карантин вніс корективи у його педагогічну діяльність.

Лучанин Владислав Старенков: "Я зараз учням по Вайберу даю завдання і отримую від них відеозвіти. Контролюю і даю нові завдання. Але очікую пошвидче відновити уроки, бо так довго тяжко."

Лучанин Денис Мазаєв розповів: у парку буває тричі вдень.

Лучанин Денис Мазаєв: "От вигулюємо собаку. Що робити? Біля дома не гуляємо, на майданчику теж. Іду туди, де не має людей і гуляю."

Як лучани дотримуються карантину (відео)

Найбільше людей зустріли на міському пляжі. З кожним провели профілактичну бесіду, каже старший інспектор Богдан Нечай.

Старший інспектор департаменту муніципальної варти Луцької міськради Богдан Нечай: "Ми перебуваємо на місці найбільшого скупчення людей на даний момент. Це наша річка. Тут люди намагаються відпочивати. Ми розуміємо, що людям десь треба перебувати. Постійно вдома висидіти не можна. На даний момент, ви можете бачити самі - скупчення великого не має."

Як лучани дотримуються карантину (відео)

Богдан Нечай каже: від початку запровадження карантину, мунвартівці здійснюють патрулювання території міста позмінно у світлу пору доби, вночі працює група швидкого реагування.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів