Поділитись:

На Волині – найменша заборгованість зі сплати за спожиті житлово-комунальні послуги

Четвер, 02 квітня 2020, 23:15
На Волині – найменша заборгованість зі сплати за спожиті житлово-комунальні послуги

Волинь увійшла до трійки областей, де зафіксовано найменшу заборгованість зі сплати за спожиті житлово-комунальні послуги. 

Про це повідомляє Волинська обласна державна адмігістрація. 

Про проблеми діяльності підприємств житлово-комунального господарства (управління житловим фондом, водопостачання та водовідведення, теплопостачання, поводження з побутовими відходами) в умовах карантину йшлося сьогодні, 2 квітня, під час селекторної наради Міністерства розвитку громад та територій України у режимі відеоконференцзв’язку, 

Участь у заході, який проходив під головуванням заступника Міністра розвитку громад та територій Валентини Москаленко, взяв перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Кирильчук.

З початку поточного року зросла заборгованість населення за спожиті житлово-комунальні послуги (без урахування газу та електроенергії) та станом на 1 березня 2020 року по Україні вона становить 32,69 млрд гривень.

Загалом у порівнянні з показниками аналогічних періодів 2018-го та 2019-го років, рівень оплати за комунальні послуги дещо підвищився (84,1 % проти 75,6 % та 72,2 % відповідно), однак, негативний вплив поширення коронавірусної хвороби вже відчувається у всіх сферах життя країни та громадян,зокрема й у сфері ЖКГ. І хоча критичної ситуації в країні не спостерігається, згідно попередніх прогнозів, у квітні ситуація з оплатою за спожиті житлово-комунальні послуги може погіршитися у зв’язку зі зниженням платоспроможності населення.

Як відомо, аби мінімізувати можливі ризики, Уряд запровадив ряд першочергових заходів на підтримку населення під час карантину, однак, як раніше зауважив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов: «Це не означає повне скасування оплати за комунальні послуги». Він звернув увагу керівників регіонів на те, що «для забезпечення стабільного функціонування підприємств сфери ЖКГ маємо чітко розуміти тенденції по сплаті за послуги та упередити можливі ускладнення».

За результатами обговорення та аналізу показників усіх областей стало відомо, що менше проблемних питань з оплатою комунальних послуг виникає у тих регіонах, у яких теплопостачальні підприємства провели перерахунки плати за теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для населення.

Серед таких областей – Волинська, де перерахунки зроблені усіма теплопостачальними підприємствами. Як результат – Волинь увійшла до трійки областей, де зафіксовано найменшу заборгованість зі сплати за спожиті житлово-комунальні послуги.

«Добре було б, щоб карантин завершився, а екологічна культура українців – залишалася», – зауважила Валентина Москаленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024