Поділитись:

Вибори в 23 окрузі: прокуратура готова контролювати виборчий процес

П'ятниця, 08 липня 2016, 18:16

Волинська прокуратура готова до прийдешніх виборів 17 липня: вже узгодили перелік заходів задля попередження можливих провокацій.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Сьогодні у прокуратурі області відбулася нарада керівників правоохоронних органів Волині з питань забезпечення дотримання вимог закону під час проведення в області проміжних виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі №23 17 липня 2016 року.

Звертаючись до учасників наради, прокурор області Дмитро Чепіжак наголосив, що правоохоронні органи області мають зробити все можливе задля того, аби вибори на Волині відбулися у відповідності до чинного законодавства.

Керівники силових відомств області узгодили перелік заходів та скоординували свої дії, щоб упередити можливі провокації, а також порушення закону, пов'язані із незаконним видобуванням бурштину на території виборчого округу, які можливі у передвиборчий період через зайнятість правоохоронців на забезпеченні виборчого процесу.

У ці дні на території округу, який об'єднує Ківерцівський, Маневицький, Любешівський та Камінь-Каширський райони, чергуватимуть посилені наряди, рейдові та мобільні групи як поліції, так і Національної гвардії та лісової охорони. Й усі правопорушення, які вчинятимуться – отримають жорстку реакцію правоохоронних органів.

Завершуючи нараду, прокурор області зауважив, що відповідальність за проведення виборів – спільна. Політичні сили повинні показувати приклад цивілізованих змагань – згідно з вимогами чинного законодавства. Виборці теж мають дотримуватися під час голосування вимог закону, не піддаватися на підкуп та не вчиняти протиправних дій.

Правоохоронні ж органи докладуть максимум зусиль, аби, не втягуючись у політичні процеси, забезпечити неухильне додержання вимог законів, реалізацію волинянами гарантованого їм Конституцією України виборчого права, а також своєчасне та ефективне реагування відповідно до компетенції на факти порушень закону.

Надрукувати
мітки:
коментарів