Поділитись:

«Ніхто не звертався»: як під час карантину живуть луцькі безхатьки

Четвер, 02 квітня 2020, 20:00

Фото ілюстративне

Поки у чималій кількості країн триває карантин через коронавірусну інфекцію, у Луцьку ніхто не звертався стосовно допомоги безхатькам.

Про це «Конкуренту» 2 квітня розповіла директорка Територіального центру соціального обслуговування Галина Шатецька.

«На сьогодні ніхто не звертався з них. Взагалі», – зауважила директорка центру.

З її слів, із 44-ох працівників через карантин працює 12, однак центр продовжує надавати послуги як і раніше.

«Наші соціальні робітники у штатному режимі працюють, але оскільки транспорт не ходить, то ми змушені пересісти в автомобілі, а хтось пересів на велосипеди. Наші 820 людей, які отримують послугу догляду вдома і не виходять із хати, не покинуті, а отримують послуги як і до карантину», – розповіла Галина Шатецька.

Також додала, що в разі повідомлення про те, що безхатьки потребують допомоги, їм би також допомогли.

«Я вас запевняю, що в разі повідомлення про те, що є така людина, то повірте – вона б не залишилася. Ми навіть із дому щось принесли б, оскільки в нас кухня не працює, ми б виділили якісь консерви і хліба дали. Ніхто не телефонував, не стукав у двері і не звертався. Хоч приміщення зачинене, але ми працюємо, 12 людей у нас тут є, і водії, і охоронці. Якщо хтось зателефонує, що є людина на вулиці чи потребує чогось, то ми допоможемо», – запевнила директорка Територіального центру соціального.

І озвучила, що в центрі чекали, що хтось буде звертатися в цій ситуації, але жодна людина не прийшла.

«Вони приходили їсти, коли їдальня працювала. Якби звернулися, ми б знайшли і їжу, і одяг», – підсумувала директорка Територіального центру соціального обслуговування Галина Шатецька.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів