Поділитись:

Вчителі в регіонах скаражаться, що на них "економлять", – омбудсмен

Четвер, 02 квітня 2020, 10:10
Вчителі в регіонах скаражаться, що на них «економлять», – омбудсмен

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив про звернення освітян про те, що деякі керівники на місцях вирішили «зекономити на вчителях» під час виплат зарплат за березень.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. 

Як зазначив він,  у перший день місяця освітяни почали отримувати зарплату за березень – і вже є повідомлення про те, що деякі керівники на місцях виплачують вчителям в умовах карантину дві третини навіть не середньої зарплати, а лише посадового окладу, без доплат та надбавок.

«Дуже прикро, що деякі місцеві органи влади в різних областях України вирішили у цій і без цього складній ситуації ще й зробити положення вчителів ще важчим. Вони не враховують, що багато вчителів зараз, навпаки, працюють понаднормово, намагаючись організувати дистанційне навчання. Педагогів та їх працю зараз необхідно ще дужче підтримувати та цінувати», – наголошує Горбачов.

Також він зазначає, що ще одним надзвичайно негативним порушенням є вимога до вчителів та викладачів йти у відпустки: особливо, коли вимагають йти «без збереження заробітної плати».

«Керівники на місцях, які чинять таке свавілля на межі злочину, порушують, найперше, права здобувачів освіти: учнів і студентів. Бо якщо вчителя відправляють у відпустку, тим самим це керівник позбавляє учнів права на освіту: бо яка ж дистанційна робота може бути у відпустці? Твердо переконаний, що нині виплачувати вчителям дві третини окладу або примусово відправляти їх у відпустки не лише несправедливо, але і протизаконно», – підкреслив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів