Поділитись:

Рейтинг губернаторів: Волинь – на 9-му місці

Середа, 01 квітня 2020, 16:41

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко посів дев’яте місце серед керівників регіонів.

Відповідний рейтинг склало видання «Ділова столиця» за підсумками соціально-економічного розвитку регіонів у 2019 році, – повідомляє Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Для порівняння взяті показники з 23 областей (без окупованих АРК і Севастополя та наполовину окупованих Донеччини та Луганщини), оцінювались 20 суспільно значимих критерії. Усі відомості та цифри отримані зі статистичної інформації Державної служби статистики України та її територіальних органів.
 

«Успіхи області лежать насамперед у сфері інвестицій. Волинь вийшла на перше місце за динамікою капітальних інвестицій, показавши зростання на 74,2 % (тоді як в середньому по Україні - на 15,5 %), і завдяки цьому пробилася до п'ятірки кращих за обсягом капінвестицій на одного жителя. Також область в шістці кращих по притоку прямих іноземних інвестицій на душу населення і за загальною площею нового житла на тисячу жителів.

Однак Волинь увійшла в трійку регіонів з найвищим рівнем безробіття населення працездатного віку (10,8 % за методологією Міжнародної організації праці) і найбільшим скороченням середньомісячної чисельності штатних працівників (на 5 % в порівнянні з попереднім роком). Крім того, вона увійшла в п'ятірку регіонів, які допустили падіння експорту товарів і послуг (на 3 %). І за динамікою промисловості область теж п'ята знизу: виробництво скоротилося на 5,1 %. Особливо сильно впали такі провідні промислові галузі Волині, як харчопром (на 11,7 %), машинобудування (на 11 %) і енергетика (на 6,9 %)», – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів